Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanţa Florin Anghel, suspectat de alte trei infracţiuni de şantaj

ro

12 Jun, 2014 16:24 1923 Marime text
În completarea comunicatului nr. 690 din 30 mai 2014, referitor la inculpatul Constantin Marius (ginerele lui Sandu Abghel, zis Bercea Mondial), aflat în acest moment în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de șantaj, în stare de recidivă, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de şantaj faţă de Anghel Florin (fiul lui Sandu Anghel), aflat în penitenciar, în executarea unei pedepse dispusă într-o altă cauză.
Din ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, la data de 31.05.2014, în cadrul unei discuţii telefonice purtate din Penitenciarul Colibaşi cu persoana vătămată, inculpatul Anghel Florin i-a solicitat acesteia să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj investigată în prezenta cauză, astfel încât inculpatul Constantin Marius să fie pus în libertate, prin admiterea contestaţiei formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanţa. Inculpatul Anghel Florin a ameninţat că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru persoana vătămată şi pentru familia acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.
Anterior, la data de 01.11.2013, inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra aceleiaşi persoane vătămate, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro.
La data de 26.03.2014, inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra unei alte persoane vătămate, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro sau să îşi transfere averea în proprietatea sa.
Inculpatului Anghel Florin i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa foto: fluxstiri.info





Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii