Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diseară, la Constanţa Mam’zelle Nitouche, pe scena Teatrului Oleg Danovski

ro

12 Jan, 2013 13:21 1681 Marime text

În această seară, de la ora 19.00, Teatrul Naţional de Operă şi Balet (TNOB) Oleg Danovski Constanţa oferă iubitorilor artei spectacolul „Mam’zelle Nitouche” de F. Herve. Dirijor este cunoscutul Radu Ciornei, regizor/scenograf este Horia Ballint, iar asistent regie - Daiana Gavrilescu. Solişti în acest spectacol sunt Smaranda Drăghici (Denise), Bogdan Sanu (Floridor), Doru Iftene (Locotenent Champlatreux), Adrian Bădilă (Colonelul Chateau-Gibus), Daiana Gavrilescu (maica directoare), Mihaela Ionescu (sora Ursula), Ionela Duma (Corinne), Marius Eftimie (directorul), Dan Minciună (regizorul), Garofiţa Gadei (Sylvia), Maria Ţoropoc (Colette), Petru Bulgaru (Gaston), Bogdan Ocheşel (Jacques), Constantin Acsinte (Lariot), Florentin Ene (Charles), Ştefan Lepădatu (Robert), Octavian Minea (Gustave), Andrei Baican (ofiţer), Robert Safta (maşinistul), Augusta Acsinte, Carmen Clenciu, Veronica Coman, Raluca Daraban, Roxana Moşteanu - elevele de pension.

“Tânărul Celestin duce o dublă existentă: la mânăstire ocupă postul de organist și maestru de muzică, iar seara, după ce-si termină serviciul, merge discret la teatru unde, sub numele de Floridor, repetă opereta sa “Babet și Cadet”.
Colonelul Alfred Chateau - Gibus, fratele Maicii superioare a mânăstirii îi face o vizită acesteia, propunându-i să o mărite pe Denise de Flaviny, cea mai bună elevă a pensionului cu un locotenent din regimentul său, Fernand de Champlâtreux. În urma acestei căsătorii mânăstirea va primi o importantă donatie. Denise, care iubeste în taină teatrul, descoperă că Celestin este de fapt autor de operetă și doreste din tot sufletul să participe și ea la premieră. Tânărul locotenent Champlâtreux, nu prea încântat de o căsătorie silită, vine să o cunoască pe Denise, dar i se îngăduie doar să-i vorbească fără să o vadă. Celestin este înstiintat de Maica superioară că trebuie să o conducă pe Denise chiar în seara premierei operetei sale la Paris, la părintii ei care au chemat-o urgent. Denise rezolvă imediat încurcătura, propunându-i “maestrului de muzică” să plece cu trenul următor la Paris, ca să poată asista și ea la premieră”, e menţionat pe pagina de Facebook a TNOB Oleg Danovski.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii