Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul unui penitenciar este suspectat de implicare în înşelăciuni prin metoda "Accidentul"

ro

27 Oct, 2015 20:30 1591 Marime text
Metoda ”Accidentul” a făcut o grămadă de victime. O parte dintre indivizii care au uzitat de această metodă pentru a înşela anumite persoane au ajuns după gratii, însă se pare că această înşelătorie încă mai funcţionează. Directorul Penitenciarului Giurgiu, Florinel Cristi Stănică, unul dintre adjuncţii acestuia, responsabil cu paza, şi 32 de angajaţi, bănuiţi că ar avea legătură cu mai mulţi deţinuţi care comiteau înşelăciuni prin telefon, vor fi audiaţi, în această seară, la Secţia 25 Poliţie Capitală, fiind suspectaţi de implicare în înşelăciuni prin metoda "Accidentul".
Potrivit unor surse din Poliţie, 20 de deţinuţi vor fi transferaţi din închisoare în aresturile Poliţiei Capitalei. Anchetatorii au descins, astăzi, la trei adrese din Bucureşti şi la Penitenciarul Giurgiu, unde aproximativ 500 de poliţişti au percheziţionat aproape toate celulele.
La finalul percheziţiilor, poliția capitalei a remis presei un comunicat în care se preciya că vor fi duse la audieri 58 de persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, în dosarul în care se fac cercetări pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin "metoda "Accidentul". Suspecţii urmează să fie audiaţi de anchetatori la sediul Secţiilor 25 şi 22.
Potrivit unor surse din Poliţie, printre persoanele care vor fi duse la audieri sunt şi deţinuţi care ar fi în grupul liderului interlop Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu. Anchetatorii cercetează 12 fapte care ar fi fost comise începând din 2014, prejudiciul fiind stabilit la aproximativ 100.000 de euro.
Sandu Geamănu a fost condamnat, în februarie 2014, la 27 de ani de închisoare, pentru omor, în dosarul în care era acuzat că în 2011, împreună cu trei apropiaţi, a ucis un bătrân în locuinţa acestuia şi a furat bunuri de jumătate de milion de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii