Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diaconescu, agentul imobiliar al lui Vanghelie

ro

05 Jun, 2015 00:28 1503 Marime text
 
Dan Diaconescu a făcut tranzacţii de milioane de euro pentru Marian Vanghelie. Informaţia apare în declaraţia dată de realizatorul TV în dosarul fostului primar de la Sectorul 5, potrivit România TV. Diaconescu le-a spus procurorilor cum a ajuns să îi cumpere o vilă luxoasă primarului într-unul dintre cele mai scumpe cartiere ale Capitalei, în baza prieteniei care îl lega de acesta şi de fosta sa soţie.
Jurnalistul le-a spus procurorilor că a fost rugat de Vanghelie să îi găsească o casă, Diaconescu i-a promis că îi va găsi una pe măsura funcţiei de primar. După ce a cautat un imobil luxos, jurnalistul a cumpărat, printr-un apropiat, o vilă din cartierul Primăverii, iar în urma tranzacţiei s-a gândit că se poate alege şi cu un comision frumușel. Doar că pentru Diaconescu a fost greu să recupereze banii de la Vanghelie. "I-am solicitat domnului Marian Vanghelie, în mod repetat, să îmi dea actele pentru a merge la notar, dar acesta mă tot amâna. Până la urmă, mi-a zis că nu are încă banii pentru a cumpăra acest imobil şi o să vadă ce face. (..) Până la urmă, mi-a trimis documentele unei persoane căreia urma să îi vând acest imobil (...) l-am trimis pe Niculae Mircea Sorin (persoana care a fost trimisă de Vanghelie să cumpere imobilul) la bancă să obţină un credit pentru a-mi achita imobilul", mai spunea Diaconescu în declaraţia dată în faţa anchetatorilor.
Relaţiile financiare dintre Diaconescu şi Vanghelie au mers mai departe, pentru că în fiecare an OTV transmitea "vanghelioanele" organizate de primarul, acum suspendat, al Sectorului 5. La un moment dat, Vanghelie nu a mai plătit aceste transmisii, iar colaborarea a luat sfârşit.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii