Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputații au decis În administrație sau la diverse întruniri oficiale va fi folosită DOAR limba română!

ro

18 Feb, 2016 13:29 1463 Marime text
 
Deputaţii au aprobat proiectul de lege iniţiat de parlamentarul PRU Bogdan Diaconu, privind folosirea exclusivă a limibii române în instituţiile statului şi pe indicatoare.

Proiectul lui Diaconu prevede ca orice întrunire oficială a funcţionarilor sau demnitarilor români să se desfăşoare numai în limba română. Pentru invitaţii străini sau participanţii care nu au cetăţenia română se poate asigura, însă, traducere oficială. Mai mult, proiectul interzice afişarea denumirilor de instituţii sau străzi în altă limbă decât cea oficială. Deputaţii au fost de acord cu proiectul însă, decizia finală în acest caz aparţine Senatului.
 

"Trebuie să terminăm o dată cu aşa zisele plăcuţe bilingve, cu folosirea altor limbi decât cea oficială în instituţiile publice, la şedinţele de consilii locale sau judeţene în România, sau maşini de poliţie inscripţionate în alte limbi decât limba română. Bătălia la Senat va fi foarte grea, dar sunt convins că vom reuşi să punem, cu spijinul şi susţinerea românilor, suficient de multă presiune pe senatori astfel încât să înţeleagă că nu pot la nesfârşit să tranzacţioneze intresele României şi ale poporului român doar de dragul voturilor UDMR şi asigurării de majorităţi parlamentare lângă UDMR", a declarat Bogdan Diaconu, pentru România TV.

 
Conform expunerii de motive, cei care încalcă statutul de limbă oficială a limbii române îşi vor pierde mandatul sau locul de muncă şi nu vor mai putea activa în instituţiile statului.


sursa foto: infoprut.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii