Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile privind fertilizarea in vitro i-au adus lui Augustin Zegrean o reclamație la CNCD

ro

03 Jun, 2015 20:51 2110 Marime text
 
Preşedintele Curţii Constituţionale (CC) Augustin Zegrean a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), de senatorul PSD Marian Vasiliev, preşedintele Comisiei pentru egalitate de şanse, pentru că ar fi discriminat familiile care recurg la fertilizarea in vitro prin unele declaraţii. CNCD a primit, astăzi, pe e-mail, sesizarea făcută de Vasiliev, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru egalitate de şanse, privind declaraţiile făcute de Zegrean, în 22 mai, la Templul evreiesc Coral, din Bucureşti, cu ocazia sărbătorii Shavuot.
La evenimentul ce a avut drept temă "Decalogul - fundament al justiţiei", Zegrean a analizat cele 10 porunci şi cât de actuale mai sunt acestea: "Cele 10 porunci, Decalogul, reprezintă prima mare încercare de legiferare a omenirii. În decursul vremii, sigur că ele nu au fost respectate, cum nu sunt respectate nici în ziua de astăzi. ”Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca bine să-ţi fie şi mulţi ani să trăieşti pe pământ”. Aici am să mă refer la vremurile noastre. Cine o fi tatăl tău, când fecundarea este făcută in vitro, cine o fi mama ta, când ai fost purtat în pântece de o mamă surogat? Dar dacă tatăl tău este un bărbat şi mama ta este tot un bărbat? Dar dacă mama ta este o femeie şi tatăl tău este tot o femeie? Greu de ales cinstirea, nu ştiu pe cine va trebui să cinstim". Senatorul Vasiliev s-a legat, în sesizarea sa către CNCD, de declaraţia "Cine o fi tatăl tău când fecundarea este făcută în vitro".
Preşedintele CNCD Csaba Asztalos a precizat că va fi analizat, de către Colegiul Director, întregul discurs al preşedintelui Curţii Constituţionale, luându-se în considerare contextul în care a fost rostit şi intenţia, conform standardelor Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Colegiul Director al CNCD urmează să stabilească dacă Augustin Zegrean a comis o faptă de discriminare prin declaraţiile făcute.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii