Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel-Ion Disagă, ofiţer de poliţie, trimis în judecată pentru de loviri cauzatoare de moarte

ro

07 Jan, 2016 10:27 2486 Marime text
 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Daniel-Ion Disagă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
 
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
 
La data de 9 august 2014,  în jurul orei 17.30, în timp ce se afla în Biroul de investigaţii criminale din sediul Poliţiei oraşului Gătaia, inculpatul Disagă Daniel-Ion, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Timiş, i-a aplicat victimei I. G., aflată sub influenţa alcoolului, o lovitură de pumn în zona bărbiei, lovitură în urma căreia victima s-a dezechilibrat şi a căzut apoi pe podea, iar în cădere s-a lovit cu capul de mobilierul din zonă precum şi de parchetul laminat de pe jos, suferind în acest mod un traumatism cranio-cerebral închis, soldat cu hemoragie cerebrală, leziuni traumatice ce au condus apoi în scurt timp la decesul acesteia.              
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.
 
De asemenea, procurori ai  Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Sorin Gheorghe Stoica sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, în stare de provocare.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
La data de 12 iulie 2015,  în jurul orei 19:30, inculpatul Stoica Sorin Gheorghe, în timp ce se afla pe  terasa  magazinului alimentar SC C SRL, i-a aplicat o lovitură cu un briceag  consăteanului său P.I. în zona toracelui, producându-i o plagă înjunghiată care i-a cauzat un traumatism ce a pus viaţa victimei în primejdie şi care a necesitat  pentru vindecare un număr de 25 de zile de îngrijiri medicale, provocat fiind însă de conduita persoanei vătămate care, în prealabil, l-a lovit cu pumnul pe fratele inculpatului precum şi pe acesta.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.
 
Un alt caz este acela în care procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Traian Pinti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte în stare de provocare.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
La data de 24 august 2015, în jurul orei 19.00, inculpatul  Pinti Traian,  în timp ce se afla pe stradă, în apropierea locuinţei persoanei vătămate B.V., provocat  fiind în prealabil de acesta care l-a lovit cu o bâtă de lemn peste antebraţ şi în faţă, l-a trântit pe jos şi l-a lovit la rândul său cu aceeaşi bâtă în zona capului şi a toracelui, cauzându-i un politraumatism soldat cu un  traumatism cranio-cerebral şi fractură craniană, leziuni în urma cărora victima a decedat în data de  4 octombrie 2015.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Sursa foto: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii