Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel București a respins contestația depusă de Carpatica Asig împotriva declanșării procedurii de faliment

ro

28 Oct, 2016 17:33 2432 Marime text
Curtea de Apel București a respins miercuri, 26 octombrie 2016, contestația depusă de societatea Carpatica Asig SA având ca obiect suspendarea efectelor deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din 27 iulie de retragere a autorizației de funcționare a societății Carpatica Asig SA și promovare a cererii de deschidere a procedurii de faliment, potrivit unui comunicat al ASF.
 
"Curtea de Apel București a respins, în data de 26 octombrie 2016, contestația depusă de societatea Carpatica Asig SA având ca obiect suspendarea efectelor Deciziei nr. 1498/27.07.2016 emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Prin respectiva decizie, ASF a dispus închiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan de redresare, stabilirea stării de insolvență, declanșarea procedurii de faliment și retragerea autorizației de funcționare a Societății Carpatica Asig S.A. Decizia Curții de Apel nu este definitivă, societatea având dreptul să formuleze recurs în termen de cinci zile de la comunicarea sentinței", se spune în comunicatul citat de Agerpres.
 
Consiliul ASF a hotărât, în ședința din data de 27 iulie 2016, retragerea autorizației de funcționare a societății Carpatica Asig S.A și promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, în temeiul Legii nr. 503/2004 (republicată) și al Legii nr. 85/2014.
 
Hotărârea Consiliului ASF a avut la bază concluziile Raportului de audit financiar pe 2015 întocmit de firma Mazars, coroborate cu Raportul de evaluare elaborat de Deloitte, precum și cu Raportul de îndeplinire de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a mandatului de administrator temporar.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii