Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristi Minculescu, de la IRIS, implineste 51 de ani

ro

09 Jan, 2010 12:53 1495 Marime text
minculescu.jpgCunoscutul solist vocal, instrumentist şi compozitor de muzică rock român, s-a născut pe 9 ianuarie 1959, la Bucureşti. Este cunoscut în special pentru activitatea sa de 30 de ani ca vocalist al trupei IRIS. Vocea sa inconfundabilă, considerată de mulţi drept cea mai bună voce a rockului românesc, concertele fulminante, compoziţiile şi maniera proprie de interpretare, dar şi activitatea continuă de aproape 30 de ani l-au făcut una dintre principalele figuri ale lumii rock şi un artist considerat legendar.

Începând din anul 1980 este vocalistul trupei de rock IRIS. Cristi Minculescu reprezintă alături de IRIS simbolul rezistenţei culturale pentru generaţii întregi de fani rock în perioada comunismului, şi, de asemenea, unul dintre puţinii artişti care au făcut legătura între acele generaţii şi cele actuale, el activând cu mare succes şi după 1990, până în prezent. Cristi Minculescu crede că a moştenit vocea de la mama sa: „mama era în cor la mănăstirea Bistriţa, de lângă Râmnicu Vâlcea. Mai mult ca sigur că de la ea am moştenit".

Minculescu şi-a început cariera în 1979 ca solist vocal al trupei Harap-Alb, alături de muzicieni precum chitaristul Gabi Nacu sau basistul Anton ­Haşiaş. El a participat la imprimarea pentru radio a unor piese precum „Harap alb", „Scatiul" (compoziţie a lui Gabi Nacu), „În calea norilor", „Tu doar tu", „Vei veni". Minculescu rămâne la Harap-Alb până în 1980, când Anton ­Haşiaş îl prezintă celor de la IRIS, care aveau nevoie de un vocalist.

Sursa: wikipedia.org

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii