Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cotidianul ZIUA de Constanţa, preluat de presa internaţională “Constanţa, un oraş în derivă”, scrie un ziar francez

ro

17 Jul, 2014 13:24 2564 Marime text
Presa franceză acordă un amplu spaţiu dedicat Constanţei şi vieţii social-politice din urbea noastră. Site-ul www.courrierinternational.com a publicat, în ediţia de astăzi, sub titlul “Constanţa, un obiectiv balnear în derivă”, un reportaj în care se vorbeşte despre un “primar deghizat în Hitler, fete goale la seratele organizate de municipalitate, scandaluri de corupție”. Cotidianul francez citează cotidianul ZIUA de Constanţa şi face referire la mai multe materiale apărute în ultima perioadă în ziarul nostru, atât în ediţia print, cât şi în cea online.
 
“Oraşul este în centrul unui scandal politic major de la începutul verii: Mircea Băsescu, fratele președintelui român, a fost pus sub acuzare la 14 iulie pentru trafic de influență, anunță ZIUA de Constanţa”.
 
Despre Radu Mazăre, francezii scriu că edilul a fost "inculpat în anul 2005 pentru diferite cazuri privind restituirea proprietăților confiscate de comunişti" şi că “finanțează din bani publici evenimente în cazul în care apare deghizat în Hitler sau Cezar”.
 
Sub intertitlul “O republică în Republică”, autorul reportajului din cotidianul francez mai scrie: “Radu Mazăre nu este singura personalitate notabilă a orașului care pare a avea probleme cu justiția: o cerere de extrădare a fost lansat în Statele Unite împotriva președintelui Consiliului Județean, Nicuşor Constantinescu. Iar Arhiepiscopul Teodosie este acuzat de complicitate la corupție”.
 
Pueţi citi integral reportajul publicat de cotidianul francez urmând linkul http://www.courrierinternational.com/revue-de-presse/2014/07/17/constantza-une-cite-balneaire-a-la-derive
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii