Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale în trenuri 269 de călători, prinși că mergeau cu nașul

ro

25 Aug, 2016 12:41 2514 Marime text
CFR Călători a depistat 269 de călători fără bilet, în cadrul unei operațiuni de control în trei trenuri, desfășurată în colaborare cu Poliția Transporturi Feroviare București (TF) și Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov (IJJ Ilfov), în care au fost verificați aproximativ 1.000 de pasageri, se arată într-un comunicat al companiei.
 

"Miercuri, 24 august a.c, CFR Călători în colaborare cu Poliția Transporturi Feroviare București (TF) și Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov (IJJ Ilfov) au desfășurat o ampla acțiune de control trenuri care a vizat atât combaterea călătoriei fără bilet, precum și evaluarea condițiilor de călătorie și a modului în care personalul feroviar își îndeplinește atribuțiile de serviciu. Dintr-un total de aproximativ 1.000 de pasageri care au călătorit în trei trenuri verificate, 236 au fost taxați la tarif de taxare în tren, iar pentru 33 pasageri au fost întocmite procese verbale de contravenție deoarece au refuzat achitarea biletului la tarif de taxare în tren", se menționează în comunicat.

 
Trenurile care au fost verificate sunt R 9109, București Nord — Târgoviște, unde, din cei aproximativ 80 de călători, 10 au fost taxați la tarif de taxare în tren, iar pentru 13 pasageri au fost întocmite procese verbale de contravenție, R 8013, București Obor — Fetești, cu aproximativ 550 de călători, din care 112 taxați la tarif de taxare în tren, iar altor 20 le-au fost întocmite procese verbale de contravenție și IR 1597, București — Craiova, cu peste 400 pasageri, din care 114 au fost taxați la tarif de taxare în tren.
 

"Acțiunile de control se vor derula și în perioada următoare pe întreaga rețea feroviară. Acestea fac parte dintr-un demers CFR Călători de a aduce schimbări în activitate și de a oferi pasagerilor un transport în condiții decente, demers care are nevoie de participarea tuturor. În comunitate e important sa avem grija de bunurile comune și să respectăm regulile", se mai arată în comunicat.

Compania mai menționează faptul că, în gările unde nu sunt case de bilete, călătorii au obligația de a-și cumpără legitimațiile de călătorie de la personalul de tren, la un tarif similar celui de la casa de bilete.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii