Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNA a respins solicitarea Realitatea Media. Vezi despre ce este vorba

ro

08 Nov, 2013 19:50 1082 Marime text

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să respingă solicitarea societăţii Realitatea Media SA de a retrage licenţa audiovizuală a televiziunii de ştiri România TV, ca urmare a deciziei OSIM de a refuza înregistrarea mărcii "România TV".

CNA a analizat, joi, o adresă de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), o adresă de la societatea Realitatea Media SA (care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV) şi o adresă primită de la o persoană fizică.

Potrivit reprezentanţilor CNA, prin adresa primită de la OSIM, Consiliul a fost informat privind decizia de respingere - după opoziţie - de înregistrare a mărcii România TV. Printr-o decizie din 7 octombrie, OSIM a respins cererea formulată de SC RTV Satellite SRL de înregistrare a mărcii "România TV", considerând că alcătuirea acestei mărci din două cuvinte "România" şi "TV" nu poate fi înregistrată întrucât acestea sunt nişte cuvinte care rămân la dispoziţia tuturor şi nu pot fi folosite exclusiv de o persoană.

Pe de altă parte, printr-o altă adresă, Realitatea Media SA a solicitat CNA retragerea licenţei audiovizuale pentru televiziunea România TV, având în vedere decisia OSIM de respingere a înregistrării mărcii "România TV". Solicitarea Realitatea Media SA a fost întemeiată pe mai multe articole din legislaţia audiovizualului.
De asemenea, o persoană fizică a informat CNA cu privire la faptul că OSIM a respins înregistrarea mărcii "România TV".

De cealaltă parte, avocatul Mihai Zarafiu, reprezentantul România TV, a spus că aceste adrese primite de CNA cu privire la marca "România TV" reprezintă "cel puţin un demers prematur, pentru că procedura în faţa OSIM nu a fost finalizată". "Avem doar o decizie de respingere, urmează o comisie de reexaminare", a spus Mihai Zarafiu, precizând că ulterior se poate face contestaţie şi la Tribunalul Bucureşti.

El a mai spus că OSIM şi CNA sunt "două instituţii complet diferite", precizând totodată că adresa transmisă Consiliului de către Realitatea Media este "un demers răutăcios".

"Să presupunem că, în final, OSIM va respinge înregistrarea acestei mărci. În cazul în care OSIM va respinge în final înregistrarea acestei mărci, înseamnă că oricine - inclusiv Realitatea TV - poate să folosească această marcă 'România TV'. Înseamnă că nu există o persoană care să ceară în instanţă vreun drept cu privire la folosirea acestei mărci. Deci, în această situaţie, în opinia noastră, aceste adrese nu ar avea decât o singură finalitate, să tachineze, să creeze o atmosferă de conflict. Nu văd care ar fi interesul televiziunii Realitatea TV în această situaţie. Dacă ar fi vorba despre o confuzie... Dar, în opinia mea, este o răutate, un demers răutăcios", a spus avocatul Mihai Zaragiu.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii