Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioloș „Creșterea economică nu înseamnă că suntem îndreptățiți să creștem cheltuielile”

ro

10 Nov, 2016 20:44 1664 Marime text
Premierul Dacian Cioloș a afirmat astăzi că cifrele bune care arată creștere economică nu trebuie să ducă imediat la o creștere a cheltuielilor iar un Guvern responsabil trebuie să asigure predictibilitate pentru sectorul privat.

„Economia României evoluează bine în ultimii ani dacă ne uităm la cifre (...). Întrebările pe care trebuie să și le pună un Guvern responsabil și să caute răspuns la ele ar fi în primul rând cum asigurăm predictibilitatea necesară pentru ca sectorul privat să continue investițiile în dezvoltare și pentru ca acest trend să continue. Pentru că nu cred că e cazul să ne lăudăm cu cifre de pe un an pe altul dacă nu vedem înscrise aceste cifre într-o evoluție pozitivă. (...) Nu cred că faptul că avem pe hârtie această cifră bună de creștere economică înseamnă că suntem îndreptățiți a doua zi să creștem cheltuielile, mai ales să creștem cheltuieli care nu duc neapărat la o consolidarea a acestei creșteri economice", a afirmat Cioloș la gala ''Topul Național al Firmelor 2016'', potrivit Agerpres.

Premierul a insistat asupra nevoii de predictibilitate pentru mediul de afaceri, dar și asupra reducerii birocrației.

„Un alt lucru cerut de mediul de afaceri și nu numai, chiar și de cetățenii români, este reducerea birocrației, astfel încât aplicarea actelor normative sau a politicilor fiscale în cazul mediului de afaceri să nu vă impună sarcini administrative inutile. Și în acest domeniu am făcut câțiva pași importanți, nu mulți, doar câțiva, pentru că vă asigur că avem încă mult de desțelenit în acest domeniu. Administrația din România a fost foarte productivă în acești ultimi ani în a produce birocrație, deci acest proces trebuie continuat în mod structurat pentru a nu crea mai mult rău decât bine reducând așa, tăind cu toporul taxele sau dând cu coasa. Știți cum e, când dai cu coasa tai și fân, tai și buruieni, dar poți să mai tai și lucruri utile. Deci, chiar și debirocratizarea trebuie făcută structurat și bine gândit, proiectată pe termen mediu", a mai spus prim-ministrul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii