Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioloș „Cred că România viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici”

ro

06 Nov, 2016 20:32 1821 Marime text
România viitorului "nu se mai poate construi cu lideri mesianici", iar clasa politică actuală ar trebui să "uite" unele lucruri pe care le-a învățat în ultimii 25 de ani, a declarat, astăzi, premierul Dacian Cioloș, potrivit Agerpres.

Dacian Cioloș a participat la mitingul PNL de lansare a candidaților la alegerile parlamentare și a programului de guvernare. El a spus că oamenii trebuie să se schimbe în primul rând pe ei înșiși, iar schimbarea în sfera politică va urma.

"Am văzut aici și pe diferite pancarte, și în filmul care a fost prezentat... s-a vorbit despre lideri. Cred că România viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici. Cred că, mai mult ca oricând, România are nevoie ca fiecare dintre noi să acceptăm și să provocăm această schimbare, dar în primul rând în noi", a spus șeful Guvernului în Piața Revoluției, unde s-au adunat aproximativ 20.000 de persoane, multe cu pancarte cu mesaje de susținere pentru premier.

Cioloș a remarcat că este nevoie de schimbare și în partidele politice.

"Pentru ca democrația să rămână o valoare care să transforme România, avem nevoie de schimbare în politică, avem nevoie de schimbare în politică și în partidele politice", a spus el. Premierul a adăugat că unele lucruri ar trebui "uitate" de formațiunile politice.

"Sunt multe lucruri pe care partidele le-au învățat în acești 25 de ani, dar haideți să recunoaștem, sunt multe lucruri pe care trebuie să le uităm, legat de modul cum s-a făcut politică până acum și trebuie să avem onestitatea de la baza unui partid până la vârf. Să respirăm onestitate, să respirăm adevăr și să avem curajul, atunci când greșim, să recunoaștem și să avem forța să spunem că atunci când ne implicăm într-o astfel de acțiune, n-o facem pentru un interes propriu sau interesul unui grup care ne împinge în politică, ci o facem pentru că am venit în politică să dăruim", a detaliat Dacian Cioloș.

El a adăugat că și-ar dori să lucreze cu partide reformate plecând de la aceste valori. "Și sunt convins că astfel de atitudini ar duce la recâștigarea încrederii în partidele politice, la recâștigarea încrederii în faptul că prin democrație, prin alegeri libere, putem să alegem oameni onești,oameni care vin acolo să se dăruiască", a concluzionat premierul.

Mai mult, el a spus că schimbarea trebuie să vină și din partea cetățenilor.

"Am cerut în acești ultimi ani după Revoluție schimbare și am cerut unor lideri să își asume și să facă această schimbare. De multe ori chiar le-am cerut-o să o facă în locul nostru. Eu v-aș ruga (...) să vă gândiți în ce fel fiecare dintre noi putem să ne schimbăm pe noi înșine. Cred că schimbarea astăzi începe în primul rând cu noi înșine (...) Această schimbare de atitudine cu siguranță se va traduce și într-o schimbare în societatea noastră", a mai spus premierul.

El a mărturisit că reperul său a fost mereu propria conștiință.

"Eu mi-am ghidat acțiunea după propria conștiință (...) și nimeni, în nicio condiție, nu poate să îmi ceară și nu poate să vă ceară să mințim, să nu spunem adevărul de frica de a nu răni", a afirmat Cioloș.

Șeful Guvernului s-a mai referit și la necesitatea implicării românilor în viața publică. "Pentru mine, România guvernată cu bun simț înseamnă o Românie guvernată prin asumarea propriei conștiințe", a apreciat șeful Executivului, iar apoi a adăugat că "lipsa implicării naște monștri".


Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii