Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioloş a cerut urgent soluţii de la Ministerul Mediului pentru îmbunătăţirea aplicaţiei "Inspectorul Pădurii"

ro

30 Jul, 2016 23:34 1945 Marime text

Prim-ministrul Dacian Cioloș  a solicitat Ministerului Mediului și Ministerului Afacerilor Interne să găsească rapid soluții pentru îmbunătățirea aplicației "Inspectorul Pădurii", dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, pentru a fi eliminate slăbiciunile acesteia, potrivit Agerpres.

Dacian Cioloș precizează că a reacționat în urma unei postări pe Facebook a lui Adrian Chiriță, referitoare la un camion cu lemn din Bucovina, care inițial a apărut în aplicația "Inspectorul Pădurii" ca fiind neînregistrat, iar după ce au fost sesizate autoritățile, transportul a apărut în aplicație ca fiind înregistrat, scrie agerpres.ro

"În urma postării domnului Adrian Chiriță, am solicitat Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Mediului să verifice situația. Pe scurt, la control, transportatorul a prezentat avizele necesare și codurile online generate de sistem. Foarte probabil, codurile online au fost obținute cu puțin timp înainte de controlul poliției, la vederea echipajului de poliție. Procedura actuală are, într-adevăr, unele vulnerabilități, existând încă loc pentru abuzuri. Modul de lucru actual permite completarea ulterioară a avizului de însoțire, într-un interval orar de 12 ore. Astfel, pe distanțe scurte, poate exista posibilitatea efectuării mai multor transporturi de material lemnos, cu cantități identice, prin utilizarea acelorași documente. În plus, accesul la rețeaua de telefonie/date al mobilului pe care se generează codul online poate fi restricționat în mod deliberat, până în momentul apropierii unei activități de control. Am cerut Ministerului Mediului ca împreună cu Ministerul de Interne să găsească rapid soluții pentru îmbunătățirea sistemului actual, pentru ca astfel de slăbiciuni să fie eliminate", a scris premierul Cioloș, în cursul de astăzi, pe Facebook.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii