Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fratele lui promitea bani pentru nevoiași Cine este miliardarul care vrea să cumpere insulă pentru refugiați

ro

05 Sep, 2015 20:46 1967 Marime text
 
După cum bine se știe, miliardarul egiptean, Naguib Sawiris, vrea să cumpere o insulă în largul Italiei sau a Greciei pentru a-i instala acolo pe sutele de mii de migranți care traverseaza Marea Mediterană punandu-și în pericol viața.
 
În speranța de a ajunge în Europa, de la începutul anului, peste 350.000 de persoane care fug de sărăcie sau de conflicte din țările lor de origine au traversat Mediterana. Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, peste 2.600 au murit în timpul acestui periplu.
 
Naguib Sawiris a afirmat că va lua legătura cu guvernul atât din Grecia cât și din Italia pentru a-și concretiza ideea.
 
De asemenea, omul de afaceri recunoaște că provocările nu lipsesc, și încep prin a convinge Grecia sau Italia să-i vândă o insulă sau a obține existența legală a acestui nou stat.
 
Dar cine este acest mare miliardar egiptean care ar investi într-o așa mare și costisitoare operă de caritate?

Naguib Sawiris  face parte din vestita familie Sawiris, care a făcut avere cu ajutorul holdingului Orascom, fondat de Onsi Sawiris în anii '50.

Afacerile lor sunt concentrate în telecomunicaţii, construcţii, industria hoteliere şi în imobiliare.

Una dintre companii are afaceri şi în România, la Constanţa.

Naguib, este unul dintre fiii lui Onsi Sawilis. Onsi Sawiris este fondatorul celei mai de succes dinastii din mediul de business egiptean, el ocupând fotoliul de preşedinte al holdingului Orascom, însă cei trei fi ai săi gestionează direct afacerile familiei.

Averea lui Onsi se ridica în 2010 la peste trei miliarde de dolari. Absolvent de studii agronomice, Onsi şi-a deschis imediat după terminarea studiilor o mică firmă de construcţii în nordul Egiptului.

Naguib Sawiris este cel mai mare fiu al lui Onsi şi conduce afacerile familiei din domeniul telecomunicaţiilor, având o avere estimată la 2,5 miliarde de dolari.

El se află în fruntea Orascom Telecom, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii din Orientul Mijlociu, Africa şi sudul Asiei, numărul de clienţi ai operatorului ridicându-se la peste 500 de milioane. Afacerile în domeniul telecomunicaţiilor ale familiei Sawiris se întind şi în Europa, în Italia, unde controlează cel de-al treilea operator de pe piaţă, Wind, şi în Grecia.

Samih Sawiris, fratele lui Naguib, este responsabil de operaţiunile din domeniul imobiliarelor şi al industriei hoteliere, având o avere de 1,5 miliarde de dolari. Samih derulează prin Orascom Development Holding afaceri în Iordan, Oman, Emiratele Arabe Unite, Elveţia, Mauritius şi Maroc.

Miliardarul egiptean anunţa anul trecut că Orascom Development urmează să investească aproape un miliard de euro pentru a dezvolta ansambluri rezidenţiale low-cost în Turcia, Irak şi România.

Orascom Development intenţionează să construiască la Constanţa un ansamblu rezidenţial ce se va întinde pe o suprafaţă de 2,5 milioane de metri pătraţi, urmând să fie construite pe lângă apartamente şi şcoli, centre comerciale şi universităţi.

Nassef Sawiris, cel mai tânăr dintre cei trei fii ai lui Onsi, este totuși și cel mai bogat dintre toţi membrii familiei, deţinând o avere evalută la aproape 6 miliarde de dolari. El conduce businessul din domeniul construcţiilor prin intermediul Orascom Construction. Acum trei ani, Nassef a vândut afacerile cu ciment ale familiei către LaFarge. În urma tranzacţiei, ocupă un fotoliu în board, controlând 13% din acţiunile acesteia.

Afacerile familiei Sawiris: Orascom Telecom, Orascom Development, Orascom Construction Industries.

Samih Sawiris, fratele mijlociu al familiei, pe care fostul edil al Constanței, Radu Mazăre,  l-ar fi prezentat ca pe un foarte bun prieten, ar fi fost cel care a finanțat mai mulți nevoiașii din orașul de la malul mării.

Citește și articolul ADEVĂRUL DESPRE BANII LUI SAMIH SAWIRIS.

Ulterior, Radu Mazăre nu a mai discutat cu Samih Sawiris, miliardarul egiptean care a trimis nevoiaşilor Constanţei 300.000 de dolari, pentru a vedea dacă mai este dispus să ajute sărmanii şi bolnavii.

Citește și articolul BANII EGIPTEANULUI SAWIRIS AJUNG LA COPIII GRAV BOLNAVI
 
Pentru mai multe detalii despre alte firme și persoane cu care este asociat și numele miliardarului citiți și articolul ADMINISTRATORUL FIRMEI SOLE SRL A FOST „RESUSCITAT“
 
 
 
Sursa foto: tagesanzeiger.ch
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii