Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de Supraveghere a Bolilor Transmisibile Gripa a debutat mai devreme în acest sezon

ro

24 Jan, 2017 23:58 1508 Marime text
În acest sezon, gripa a debutat mai devreme, fiind confirmate 306 cazuri și nouă decese, majoritatea îmbolnăvirilor fiind provocate de virusul AH3N2, care se dovedește a fi mai virulent decât cel pandemic, din vaccin (AH1N1).

„De la începutul sezonului precedent de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, gripei şi infecţiilor respiratorii acute severe (SARI) şi până în 20 ianuarie 2016, au fost confirmate cu laboratorul 12 cazuri de gripă, dintre care 10 cazuri tip AH1N1, unul AH3N2 şi unul de tip A nesubtipat. Tot până în 20 ianuarie 2016 nu a fost înregistrat niciun deces. În schimb, de la începutul sezonului actual de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, gripei şi a SARI şi până la dată de 17 ianuarie 2017 au fost confirmate cu laboratorul 306 cazuri de gripă, dintre care 249 cazuri tip AH3N2, 53 de cazuri tip A nesubtipat şi patru cazuri tip B. Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este nouă, dintre care opt cu tipul AH3N2 şi unul cu tipul A nesubtipat", a explicat directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol, conform Hotnews.

Spre deosebire de gripă, o viroză respiratorie poate fi depistată după debutul mail lent al bolii, începe cu usturimi în gât, nas înfundat și dureri de cap, iar aceste forme sunt cunoscute ca „răceli”. Femeile însărcinate, persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni medicale cronice sunt cele mai predispuse la risc.


Sursa foto: curademiere.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii