Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foştii militari vor primi pensii mai mari Cât câştigă aceştia după recalculare

ro

23 Apr, 2015 13:21 2298 Marime text
Proiectul de lege privitor la recalcularea pensiilor militarilor a fost aprobat de guvern și trimis în Parlament. Potrivit România TV, el prevede ca toţi militarii care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011 să aibă pensiile recalculate, iar în cele mai multe cazuri aceasta va însemna majorări.

Primul pas a fost făcut în adoptarea legii care prevede recalcularea pensiilor militarilor. El a fost aprobat de Executiv şi trimis Parlamentului, iar după ce va fi dezbătut de Parlament el va fi trimis preşedintelui pentru promulgare.

Sunt trei trepte de calcul a pensiei militarilor, respectiv 70, 75 sau 80%, din baza de calcul. Pentru cei care au mai mult de 25 de ani vechime există posibilitatea să primească şi mai mulţi bani. Pentru fiecare an în plus se vor primi 2% din această bază de calcul, astfel că după 30 de ani de serviciu un militar poate primi 90% din baza de calcul, ca şi pensie.

În cazul în care în urma acestei recalculări există persoane care ar primi pensii mai mici, acestea vor rămâne cu cuantumul actual al pensiei.


Sursa: România TV
Sursa foto: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii