Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cântăreaţa Joni Mitchell, tratată pentru un anevrism cerebral

ro

30 May, 2015 15:43 1011 Marime text
 
Cântăreaţa Joni Mitchell (una dintre figurile de legendă ale industriei muzicale din era Woodstock), care a fost internată, la sfârşitul lunii martie, într-un spital din Los Angeles, după ce şi-a pierdut cunoştinţa în reşedinţa ei din acelaşi oraş, a fost mutată într-o clinică specializată unde primeşte tratament contra unui anevrism cerebral. După internarea cântăreţei, mai multe zvonuri privind starea gravă de sănătate a acesteia au circulat în presa americană, însă purtătorul ei de cuvânt a negat informaţia potrivit căreia ar fi fost în comă. Informaţii noi sugerează însă că Mitchell a suferit un anevrism cerebral, informează contactmusic.com. Leslie Morris, prietena cântăreţei, numită reprezentantul legal al acesteia, încearcă să obţină mutarea starului în locuinţa acesteia, unde să-şi urmeze tratamentul. Morris mai spune că medicii se aşteaptă ca artista, în vârstă de 71 de ani, să se recupereze total.
Joni Mitchell, al cărui nume real este Roberta Joan Anderson, s-a născut pe 7 noiembrie 1943 în oraşul Ford Macleod din provincia canadiană Alberta. Muziciană şi pictoriţă, a lucrat mai întâi la Toronto şi pe coasta de vest a Canadei şi a fost asociată la mijlocul anilor 1960 cu scena folk din New York, înainte de a descoperi noi orizonturi muzicale în anii 1970, cochetând progresiv cu muzica rock şi apoi cu jazz-ul. Joni Mitchell a devenit, de asemenea, una dintre cele mai respectate şi mai apreciate compozitoare de la sfârşitul secolului al XX-lea, iar albumele sale au fost recompensate cu opt premii Grammy şi s-au vândut în milioane de copii.
Cântăreaţa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1997 şi a rămas cunoscută graţie unei serii de albume care au influenţat muzica de la sfârşitul anilor '60 şi '70, precum "Clouds", "Ladies of the Canyon" şi "Blue".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii