Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul pentru 2016 ajunge azi pe masa Guvernului, pentru o primă evaluare

ro

23 Nov, 2015 10:10 1630 Marime text
 
Guvernul Cioloş ar urma să se reunească astăzi, într-o şedinţă informală, la Palatul Victoria. În cadrul întâlnirii, ministrul de Finanţe ar urma să prezinte o primă evaluare a proiectului de buget pe anul viitor.
 
Şi ministrul Sănătăţii ar urma să vină cu o propunere legislativă prin care să fie plătite orele suplimentare ale medicilor care au îngrijit răniţii de la clubul Colectiv, dar şi cheltuielile spitalizării pacienţilor transferaţi în străinătate şi ale aparţinătorilor acestora.
Premierul Dacian Cioloş a declarat, aseară, că Guvernul intenţionează să menţină în buget măsurile din Codul Fiscal, dar şi creşterile salariale "în măsura în care va fi posibil", arătând că, legat de majorarea cu 10%, trebuie aşteptată promulgarea.
Cât despre mărirea salariilor bugetarilor cu 10%, creştere decisă de Parlament, dar care încă nu a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, premierul a spus că acest lucru este luat în calcul.
"Trebuie să aşteptăm promulgarea, oricum, în scenariile de calcul pe care o să le facem, o să luăm şi acest lucru în considerare, dar trebuie să vedem ce se întâmplă cu finalizarea, să spun aşa, a procesului legislativ. Cel mai mult ce putem noi face cu bugetul este să împingem deficitul până la 3%, să nu depăşească 3%. Şi aşa riscăm pe termen lung să avem probleme de credibilitate care riscă să afecteze investiţiile în economia românească, dar în momentul de faţă cred că am avea argumentele să putem justifica un deficit de pănă la 3%", a arătat Cioloş.
Primul-ministru a subliniat faptul că aceste creşteri salariale cu 10% trebuie însoţite de "un pachet de investiţii".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii