Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Britanicii au stabilit cât durează un raport sexual ideal

ro

22 Oct, 2015 18:20 1459 Marime text
Este bine cunoscut faptul că mărimea nu contează în raporturile sexuale, în schimb durata este importantă: pentru un act sexual ideal sunt necesare între 7 și 13 minute, după cum dovedește științific un studiu realizat de "Society for Sex Therapy and Research", citat de Agerpres.
Studiul a evaluat calitatea raporturilor sexuale a 50 de voluntari, timp de un deceniu. Voluntarii au notat gradul de satisfacție în funcție de durata actului sexual, din momentul penetrării până la ejaculare, nefiind luat în considerare preludiul, relatează francesoir.fr. Majoritatea voluntarilor au apreciat că între 3 și 7 minute durata actului sexual a fost 'suficientă', iar între 7 și 13 minute a fost 'satisfăcătoare'. În mod nesurprinzător, un act sexual cu o durată cuprinsă între 1 și 2 minute a fost considerat "frustrant", în timp ce între 10 și 30 de minute raportul a fost considerat "prea lung".
„Cu acest studiu, sperăm să risipim aceste fantezii și să încurajăm bărbații și femeile să aibă date realiste despre actul sexual acceptabil, prevenind astfel dezamăgirile și disfuncțiile sexual” a explicat dr Eric Corty, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania (SUA), care a coordonat studiul, publicat în „Journal of Sexual Medicine”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii