Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bengescu Bellu Cristian Gheorghe reţinut Medicul prescria droguri de mare risc

ro

18 Nov, 2014 12:45 2413 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – ServiciulTeritorial Bucureşti şi polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti au neutralizat activitatea infracţională a unui medic care prescria droguri de mare risc (Metadona – Sintalgon).

Procurorii DIICOT – ST Bucureşti au dispus astăzi, 18  noiembrie 2014, reţinerea pentru 24 de ore a medicului Bengescu Bellu Cristian Gheorghe, pentru săvârşirea infracţiunii de prescriere fără drept de droguri de mare risc, în formă continuată.

Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în scopul obţinerii de foloase materiale necuvenite, inculpatul Bengescu Bellu Cristian Gheorghe, în calitate de medic şi în cadrul unei unităţi medicale, a prescris unui pacient, într-o perioadă de 27 de zile, un tratament de substituţie cu droguri de mare risc în cuantum de 6840 de comprimate Sintalgon de 2,5 mg, deşi tratamentul necesar pacientului, conform fişei medicale, era în cuantum de 2280 de comprimate pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de medicul inculpat există suspiciunea rezonabilă că, în schimbul reţetelor, a primit 600 de lei, astfel: suma de 300 de lei - în data de 11 noiembrie şi 300 de lei - în data de 17 noiembrie, când, de altfel, a şi fost prins în flagrant imediat după ce a prescris mai multe comprimate de Metadonă – Sintalgon şi a primit banii.

Precizăm că  Metadona – Sintalgon este folosită în cazul tratamentului pentru dependenţa de heroină, fiind decontată din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, iar prin prescrierea fără a fi necesară din punct de vedere medical, substanţa a fost deturnată din circuitul licit.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucureşti au solicitat astăzi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a inculpatului Bengescu Bellu Cristian Gheorghe, pe o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii