Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu nu va promulga legea reducerii CAS

ro

09 Jul, 2014 18:57 1665 Marime text
Președintele statului a declarat că va chema la consultări Guvernul, întrucât nu știe ce decizie să ia în privința reducerii CAS cu 5%. Șeful statului a catalogat această lege inoportună. De asemenea, șeful statului și-a exprimat dorința de a purta discuții cu premierul Victor Ponta. „Sunt îngrijorat de efectul Legii CAS”, a mai afirmat președintele României.

„Am mari semne de întrebare asupra oportunității acestei măsuri, oportunitatea este legată de realitatea fondului de pensii. În momentul de față avem un deficit de 12,5 miliarde de lei, reducerea cu 5% pentru societăți adaugă la deficit încă 5 la 5,5 miliarde. Spun aceasta întrucât evaluarea noastră este 5 miliarde de lei, evaluarea Consiliului Fiscal este 5,5 miliarde de lei. Aceasta înseamnă un deficit la fondul de pensii de 18 miliarde de lei”, a declarat șeful statului.

Președintele României a menționat că în urma acestei reduceri salariații nu au niciun avantaj, ci doar societățile. Șeful statul a ridicat problema compensării deficitului. Guvernul a invocat îmbunătățirea colectării de către ANAF, însă această soluție nu pare a fi una viabilă.

Președintele a amintit că bugetul din 2013 a suferit 3 corecții în minus, din cauza necolectării conform planificării pe care a avut-o Guvernul. De asemenea, pe primele șase luni ale acestui ani rectificarea va fi tot negativă, cu tot cu taxa pe stâlp, a afirmat Băsescu, care nu consideră că peste noapte vom asista la îmbunătățirea colectării.

„Sursa guvernului este lipsită de credibilitate, eu cred că Guvernul va trebui să aplice alte măsuri”, a menționat șefului statului, invocând măsuri care vor afecta din nou populație, precum cele 35 de taxe introduse deja de Guvern anul acesta.

„Una din intențiile Guvernului va fi creșterea de 2 la 3 ori a taxei pe proprietate și va fi extrem de dificil pentru pensionari”, a mai spus șeful statului.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii