Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BARACK OBAMA Atacăm Siria

ro

31 Aug, 2013 21:02 2628 Marime text
Barack Obama a decis să vorbească de la Casa Albă, anunţând care este decizia sa în privinţa desfăşurării acţiunilor militare în Siria.

BARACK OBAMA: "Acest atac e o insultă la demnitatea umană prezintă un pericol pentru securitatea noastră naţională. Pune în pericol prietenii noştri, Israel, Turcia....Am decis, din toate motivele exprimate, să atacăm. Nu vom trimite militari la sol, vor fi atacuri aeriene iar atacul va fi limitat. Va fi mâine, peste o săptămână sau o lună. Nu avem un program prestabilit.

Am mai luat o decizie. Voi cere autorizaţie oamenilor, prin Congresul american. Am vorbi cu liderii şi vom supune la un vot decizia de a interveni în Siria."

"Preşedintele va face o declaraţie despre Siria în Grădina cu trandafiri", la reşedinţa executivă, a anunţat preşedinţia într-o actualizarea programului zilnic al lui Obama.

Această intervenţie publică are loc în contextul în care Washingtonul reflectează la reacţia pe care să o aibă faţă de un atac chimic sângeros împotriva unor civili în apropiere de Damasc pe 21 august şi în contextul în care Obama a evocat un "atac de avertisment", dar un oficial de rang înalt de la Casa Albă a declarat pentru AFP că preşedintele nu va anunţa iminenţa unei operaţiuni militare.

Obama, a precizat acest oficial sub protecţia anonimatului, îi va anunţa pe americani cum plănuieşte să reacţioneze în continuare în dosarul sirian.

Preşedintele Barack Obama a anunţat miercuri că nu a luat încă o decizie privind reacţia americană faţă de folosirea de arme chimice în Siria, dar a evocat o "lovitură de avertisment" menită să descurajeze Damascul.

Barack Obama se pregăteşte să intervină în Siria, împotriva lui Bashar al-Assad, fără autorizaţia ONU, la zece ani după decizia lui George W. Bush de a invada Irakul fără mandatul Consiliului de Securitate, afirmând că situaţia este diferită, relatează AFP.
Sursa text:Realitatea TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii