Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție! Apeluri și mesaje false pe telefonul mobil, vă încarcă factura

ro

20 Nov, 2015 08:01 4898 Marime text
 
Mare atenție! Dacă esti sunat de cineva care se dă drept operator al companiilor de telefonie mobilă!
 
Persoana care sună are acces la informații din baza de date, iar la telefon îți spune că e ceva în neregulă cu factura ta și te roagă să tastezi un cod de cifre. Se pare că dacă faci acest lucru, îi încarci cartela respectivului cu 300 euro.
 
Chiar dacă pare ciudat, se pare că este adevărat. În acest sens și Ministerul de Interne a transmis o atenționare:
 
„În atenţia tuturor deţinătorilor de telefoane mobile:
Dacă un corespondent lasă un mesaj să apelaţi numărul 06 07 74 52 41.
Nu apelaţi în nici un caz acest număr; factură dumneavoastră va fi foarte mare.”, această informaţie, transmisă de Oficiul Central de Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masa, potrivit voceatransilvaniei.ro.
 
Însă cei ce recurg la astfel de metode frauduloase au găsit între timp alte metode de a păcălii oamenii. Ei vă apelează pe GSM, se prezintă că fiind „Provider” al rețelei de telefonie la care sunteți abonat și vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându-va că este vorba de o verificarea a mobilului dumneavoastră.
 
Cei ce înșeală oamenii dispun de dispozitive ce le permit să citească cu acest cod cartelă SIM. Astfel, nu le rămâne decât să creeze o nouă cartelă (sau oricât de multe)cu care vor vorbi în contul tău.
 
De asemenea, dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează „A C E” nu răspundeţi și anulaţi apelul. Se pare că este vorba despre un virus care distruge cartelă SIM şi distruge mobilul, conform voceatransilvaniei.ro.



Sursa foto: citynews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii