Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aplicațiile care muncesc pentru noi Cum să primim email automat când e vreme rea sau să se închidă telefonul seara

ro

28 Jul, 2015 08:04 1573 Marime text
 
Telefonul știe mereu unde suntem, iar acum a venit momentul să profităm și noi de pe urmă localizării. Dacă ați depășit teama de conspirații în care sunteți urmărit peste tot, ați putea să va activați nu doar GPS-ul, ci și WiFi-ul.
 
De ce? Din mai multe motive.
 
Un mall din București, de exemplu, a lansat recent o aplicație care îi ajută pe clienți să descopere foarte ușor promoțiile. Noul sistem are la bază beacon-ul, adică un senzor care poate să comunice cu telefonul inteligent prin intermediul unei aplicații. Acest dispozitiv, mic, discret, a împânzit mall-ul, relatează stirileprotv.ro. În momentul în care clientul se apropie de magazinul unde este amplasat dispozitivul, îl recunoaște și îi transmite informații despre produsele care ar putea să îl intereseze. De pildă o reducere la încălțămintea de bărbați de 20 la sută.
 
Aplicația pe care clientul este invitat să o descarce când intră în magazin, se poate conecta la pagina de Facebook pentru a află mai multe despre cumpărător: vârstă, sexul, orașul. În funcție de interesele lui îi transmite informații despre anumite produse. Sistemul poate ține minte de câte ori s-a apropiat un client de un produs. O informație extrem de valoroasă spun vânzătorii, scrie stirileprotv.ro.
 
În hipermarket, aplicația magazinului îi anunța pe clienți ce reduceri sunt la raioanele prin care merg.
 
Magazinele speră să dea lovitura, în condițiile în care 87 la sută dintre români au un telefon inteligent în buzunar când merg la cumpărături. Potrivit dezvoltatorilor, 30 la sută dintre clienții mallurilor din America sau vestul Europei folosesc deja aplicațiile magazinelor.
 
Mai există însă și alte aplicații care știu să facă anumite lucruri pentru voi, dacă le programați corespunzător. Iată câteva dintre acestea:
 
If This Thant That - după ce instalați aplicația pentru Android sau iOS va puteți alege ce vreți să facă telefonul vostru. De exemplu: când ajungeți acasă să trimită automat un mesaj soției sau soțului.
 
Aviate este un launcher de Android, dezvoltat de Yahoo, care știe să facă multe lucruri deștepte.
 
Automatit, Trigger și ON {X} sunt aplicații similare cu IFTT, care știu să facă diferite lucruri pentru utilizatori, în mod automat. 



Sursa: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii