Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii din Poşta Română continuă protestul

ro

28 Oct, 2016 13:02 1716 Marime text
Angajații din Poșta Română continuă protestul, la acesta participând, joi, în prima zi, peste 15.000 de persoane din peste 1.000 de subunități poștale, a declarat secretarul general al Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), Ionel Oțelea.

"Protestul nu s-a încheiat. Au participat peste 15.000 de angajați și peste 1.000 de subunități poștale. Acesta continuă. Nu este controlat de mișcarea sindicală, iar acțiunea se desfășoară așa cum doresc salariații. Compania a făcut ieri niște oferte. Înțeleg că sunt respinse. Nu știu să vă spun cum o să continue", a declarat, pentru Agerpres, Ionel Oțelea.

Oțelea a precizat că în acest moment nu se desfășoară negocieri între partea sindicală și companie, dar dacă vor fi invitați, sindicaliștii vor participa.

Sindicaliștii din Poșta Română au încetat joi activitatea în mai multe puncte de lucru din București și din țară după ce negocierile cu reprezentanții companiei au eșuat miercuri seară.

De asemenea, aceștia au pichetat miercuri dimineață, începând cu ora 10:00, sediul central al companiei, nemulțumiți de propunerile venite din partea conducerii companiei, care condiționează majorările salariale de concedieri. Ulterior în cursul zilei de miercuri aceștia au intrat la negocieri cu directorul companiei, Alexandru Petrescu.

În data de 27 septembrie, Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România a organizat o acțiune de protest solicitând majorarea salariului cu 200 de lei. Aceștia au amenințat cu încetarea lucrului la începutul lunii noiembrie în cazul în care cererea lor nu va fi soluționată. Majorarea salarială solicitată de 200 de lei brut însemna un efort pentru companie de 5 milioane de lei lunar.

Poșta Română, companie națională înființată conform Legii 31/1990, nefiind o instituție publică, este deținută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI), în proporție de 75%, și Fondul Proprietatea (FP) în proporție de 25%.

Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.

Poșta Română rămâne compania cu cea mai mare cifră de afaceri din acest sector de activitate, dar și cel mai mare angajator din România, cu puțin peste 25.000 de angajați.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii