Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amănunte inedite din biografia şcolară a Preşedintelui Băsescu

ro

01 Sep, 2012 12:58 1302 Marime text

Aproape nimic din aspectul sau atmosfera localităţii Basarabi, judeţul Constanţa, de azi nu mai seamănă cu urbea prăfuită în care s-a născut, în 1951, Traian Băsescu. Până şi numele e schimbat, din raţiuni pur comerciale şi de marketing, în "Murfatlar".

Fosta locuinţă părintească a fost dărâmată de mult, grădiniţa pare o clădire a nimănui, iar sediul şcolii generale aşteaptă primul vânt mai puternic pentru a fi pusă la pământ.

Casa din Basarabi în care familia Băsescu a avut ultimul domiciliu

A stat doar vreo şapte ani, atâta doar cât să-şi amintească toată viaţa că, într-o noapte de iarnă, a nins atât de mult încât a doua zi au venit tancurile ca să-i deszăpezească şi să iasă din casă. Acum, doar amintirile şi iubirile au mai rămas pentru totdeauna, dar şi acestea se împart în funcţie de partizanatul politic.

Pe Constantin Cucuveanu, colegul de bancă din clasa întâi al lui Traian Băsescu, îl găsesc cu uşurinţă, după indicaţiile sale preţioase în materie de orientare: "Treceţi de geamie, apoi de biserică, faceţi stânga brusc pe un drum desfundat şi, la prima casă cu un Opel în poartă, acolo stau".

 http://www.evz.ro/detalii/stiri/EXCLUSIV-Amnunte-inedite-din-copilria-secret-a-preedintelui-Bsescu-VIDEO-998771.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii