Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ai văzut? A murit ăla. O să mor şi tu” Mărturii şocante ale ultimului martor care a asistat la crimele comandate de Sergiu Băhăian

ro

02 Nov, 2012 06:48 2236 Marime text

Are doar 26 de ani, dar a fost de faţă la nişte crime pe care nu le va uita niciodată. Ion Bojin, cel care a denunţat gruparea infracţională, este şi el închis, însă chiar şi aşa, se teme că-i va veni rândul. În ultimul timp, locotenenţii lui Băhăian au murit în condiţii suspecte în penitenciar.

Aflat în penitenciarul Slobozia, Ion Bojin are vii în memorie crimele la care a asistat, comise de cei doi locotenenţi ai lui Băhăian, Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş. Cei doi tineri au murit în închisoare în condiţii suspecte.

"L-a prins de o mână şi un picior. Doar Şlepac Valentin l-a aruncat în Dunăre. Şlepac râdea când l-a aruncat. Şlepac l-a lovit cu ciocanul în cap pe la spate. L-au aruncat în canal. L-au pastilat pe drum... Ei m-au luat de acasă, aveau groapă săpată", îşi aminteşte Bojin.

Ion Bojin povesteşte că, pe la jumătatea anului 2009, i-ar fi venit şi lui rândul. Sergiu Băhăian i-ar fi ordonat locotenentului său Şlepac să-l omoare. Bărbatul povesteşte că a fugit atunci şi pentru că nu au reuşit să-l omoare, Şlepac şi Băhăian i-au înscenat o tâlhărie.

Ion Bojin speră să nu aibă soarta celorlalţi doi oameni ai lui Băhăian care au murit în închisoare şi să înceapă o viaţă nouă, în 2017, atunci când va fi eliberat. El se teme pentru viaţa lui şi spune că a fost ameninţat.  "Voi urma... acuma nu ştiu. Am primit şi o scrisoare la Poarta Alba de la un hoţ, tot de Sergiu Băhăian pus: Ai văzut? A murit ăla. O să mori şi tu."

Sergiu Băhăian a fost condamnat la 26 de ani de închisoare pentru că a comandat uciderea mai multor oameni ai străzii, administratori ai unor firme fantomă prin care lua credite din bancă. Sentinţa nu este însă definitivă.

sursa: rtv.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii