Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află de ce DNA contestă eliberarea condiţionată a lui Gică Popescu

ro

26 Oct, 2015 08:40 1567 Marime text
 
Procurorii DNA au contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4, prin care Gigă Popescu putea fi eliberat condiţionat din închisoare.
 
Astfel, procurorii motivează că la dosarul cererii de eliberare nu există dovezi care să ateste faptul că mai marele fotbalului a scris patru cărţi şi nici că a executat 781 de zile de detenţie.
 
DNA menționează în contestaţia depusă că în dosar nu sunt prezentate documente care să susţină argumentele apărării, mai exact Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Jilava spune că Gică Popescu a executat 781 de zile din care 570 de zile executate efectiv și 211 zile considerate ca executate urmare muncii prestate.
 
„Nici din conţinutul procesului-verbal întocmit de comisie şi nici din hotărârea instanţei de judecată, nu rezultă modul în care s-a stabilit că numărul zilelor executate ca urmare a muncii prestate este de 211 zile, la un calcul simplu, în raport cu aşa-numitele lucrări ştiinţifice, în număr de patru, numărul zilelor executate ca urmare a muncii prestate, prin aplicarea dispoziţiilor legale menţionate, fiind mult mai redus, respectiv 120 zile (4 lucrări x 30 de zile=120 zile)”, potrivit DNA.
 
„În ceea ce priveşte persoana condamnatului, pe baza actelor întocmite de comisie, se poate constata că acesta nu a avut un comportament deosebit, cu adevărat merituos, ci unul normal, previzibil în raport cu educaţia şi aşteptările pe care societatea le are de la o persoană publică. În acelaşi timp, reperele personale pozitive ar fi trebuit să constituie tot atâtea motive pentru care condamnatul Popescu Gheorghe să nu ajungă în starea actuală”, mai precizează Direcția Națională Anticorupție.
 
În aceste condiții, DNA a cerut ca la dosarul cererii de eliberare condiţionată să fie ataşate actele întocmite de Comisia de eliberare, inclusiv a lucrărilor ştiinţifice scrise de Gică Popescu.
 
Vă reamintim că magistraţii Judecătoeiei Sectorului 4 au hotărât la începutul acestei luni ca Gică Popescu poate fi eliberat codiţionat din Penitenciarul Jilava, asta după ce a executat jumătate din pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile primită în „Dosarul Transferurilor”, potrivit romaniatv.net. 



Sursa foto: fanatik.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii