Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AFEER derulează o campanie de informare a consumatorilor de energie electrică

ro

07 Jul, 2015 18:28 2453 Marime text
Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) derulează o campanie de informare "corectă și eficientă" a consumatorilor de energie electrică, scopul acesteia fiind, în principal, de a prezenta consumatorilor casnici capcanele care pot să apară în cazul schimbării furnizorului de electricitate. Anunțul a fost făcut, astăzi, de Ion Lungu, președinte AFEER.
”Marea provocare pe piața de energie electrică va fi, în viitorul apropiat, consumatorul casnic. Considerăm că este responsabilitatea noastră să atragem atenția că au început să apară oferte de energie electrică, ce cuprind tot felul de artificii, care par că scad factura, dar care sunt, de fapt, incorecte. Totodată, am dorit să venim în întâmpinarea consumatorilor cu informații ce le sunt utile, dar mai ales necesare”, a declarat el, referindu-se la acele oferte care nu cuprind taxa radio-tv sau certificatele verzi. Lungu a subliniat că aceste componente apar în orice factură a furnizorilor Ťclasiciť de energie electrică. Potrivit acestuia, un furnizor poate să facă oferte cu reduceri de prețuri mai mici cu 3-5% din costul total al facturii, dar peste acest nivel reducerile pot să ascundă anumite capcane.
Prin această campanie, desfășurată sub deviza 'Un consumator informat este un consumator protejat!, AFEER și-a propus să vină în sprijinul tuturor consumatorilor, cu informații, explicații și recomandări privind factura de energie, ofertele și serviciile furnizorilor, procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică, eficiență energetică și alte teme de interes pentru consumatori.
În acest sens, AFEER își oferă serviciile în sprijinul consumatorilor, prin organizarea unor acțiuni de informare și actualizarea în permanență a site-ului Asociației — www.afeer.ro. La pagina Info consumatori vor fi publicate în permanență articole de interes pentru buna și corecta informare a consumatorilor non-casnici, dar și casnici.
Inițiativa are susținerea membrilor AFEER — 46 furnizori de energie, cu o cotă de piață totală de peste 90%. Reprezentanții AFEER invită și celelalte asociații din sectorul energetic să se alăture demersului acestora adresat consumatorilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii