Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adriana Săftoiu, nemulțumită de modul cum s-au comportat polițiștii cu ea. Marian Godină atacă

ro

26 Sep, 2016 12:15 5535 Marime text
Unul dintre liderii PNL, Adriana Săftoiu, a povestit modul în care s-au comportat polițiștii rutieri care au oprit-o pe dreapta. Fostul consilier prezidențial a explicat că „nu i-au plăcut” tonul oamenilor legii. Tot aici, ea mai spune că odată ce polițiștii au realizat pe cine au oprit, aceștia au renunțat la controlarea documentelor.
 
Pe fir a intrat polițistul Marian Godină, care a spus că Adriana Săftoiu nu cunoaște legislația.

„Veneam spre casă. Mă gândeam la una, altă când hop, poliţia! Şoseaua Nordului! M-am obişnuit deja cu ei, dar acum eram prea cu gânduri venind de la spital, de la o prietenă. În general, am răbdare şi probabil că această răbdare e un punct nevralgic. De frică autorităţii, taci că să nu îi superi! Îmi prezint actele! «Actul de identitate». Scot dovadă de la evidenţă populaţiei! «Ce e asta?» Simt că nu îmi place tonul. Recunosc funcţionarul de stat, de STAT ROMÂN, bucuros să te prindă. Explic calm că am buletinul expirat şi că sunt în perioada în care am depus dosarul pentru eliberarea celui nou. Stă şi se tot uită. Mai rămânea să îmi ceară analizele medicale. Mă satur de privirea lui şi întreb: «Dar dvs de ce m-aţi oprit?» «Nu am de ce să va răspund». E cam mult. «Cum adică nu aveţi de ce să îmi răspundeţi? E dreptul meu să aflu de ce mă verificaţi». Începe să îmi pară rău că nu am fost atentă la nume când s-a prezentat. «Care drept? Va verific pentru că vreau. E filtru». «Aveţi şi un ordin, verificaţi unde vreţi şi cum vreţi?» «Da, şi dacă mai puneţi întrebări s-ar putea să mă supăr». «Şi dacă va supăraţi, ce faceţi» «Va dau jos din maşină». Cobor singură şi îi cer să îmi arate dacă are vreun ordin pentru filtru. Se apropie colegul lui. Reluăm discuţia. Între timp, probabil, mă detectează ca persoană. Colegul îi şopteşte ceva. Primesc actele înapoi şi rămân baltă acolo. În faţă mea, încă trei maşini. Nimeni nu mai e verficat. Mă întreabă un şofer: «ce le aţi spus, doamna?» «Ne verifică, poate pică ceva». Şi uite de asta îmi este lehamite. Că nu avem curajul să modificăm STATUL care are un singur scop: să te prindă, să te ardă! Un stat care te crede vinovat din start şi oricum te va dovedi! Că nimeni nu e fără de greşeală, nu?! Să apaludam statul care are o bucurie orgasmica să te dovedească la fiecare colţ de stradă! Ce drepturile individului?! Te cobor din maşină că aşa vreau eu, statul! Prin funcţionarii lui!”, scrie nemulţumită pe Facebook liderul PNL, Adriana Săftoiu.

 Poliţistul Marian Godină îi răspunde Adrianei Săftoiu, tot printr-un mesaj pe Facebook.

„M-am trezit azi cu zeci de mesaje cu postarea doamnei Ana Adriana Săftoiu şi eram întrebat ce părere am, aşa că am citit cu atenţie textul doamnei, fiind o condiţie esenţială pentru a îmi putea da cu părerea. Nu de altă, dar sunt mulţi care citesc doar titlul şi apoi comentează.
Am găsit în acel text aroganţă specifică omului care se crede mai presus de ceilalţi şi aici nu mă refer doar la poliţist.
Nu prea mă mai miră când opresc pe cineva şi mă întreabă de ordinul de serviciu şi dacă am voie să îl opresc, internetul e de multe ori o sursă proastă de informaţie, dar e păcat că persoane publice ţin să se facă de ras şi îşi etalează ignoranţa pe Facebook. Doamna Săftoiu ar trebui să ştie că nu există un astfel de ordin de serviciu şi ar trebui să ştie că poliţistul te poate opri doar pentru verificarea documentelor. Şi asta nu o spun eu, o spune legea, mai exact art.182 din HG1391 care arată cam aşa:
Art. 182. – (1) Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează prin executarea semnalelor regulamentare de către poliţistul rutier sau, după caz, de către poliţistul de frontieră, atunci când constată încălcări ale normelor rutiere ori în situaţia în care există indicii temeinice despre săvârşirea unei contravenţii ori a unei fapte de natură penală, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte şi a bunurilor care fac obiectul urmăririi, PRECUM ŞI PENTRU VERIFICAREA DEŢINERII DE CĂTRE CONDUCĂTORII VEHICULELOR A DOCUMENTELOR PREVĂZUTE DE LEGE.
Ştiaţi de articolul asta, doamna Săftoiu? Cred că nu. Dar că nu aveţi voie să coborâti din maşină ştiaţi? Nici asta nu ştiaţi, din moment ce va lăudaţi că aţi coborât, moment în care "aţi fost detectată că persoană". Mi-l şi închipui pe poliţistul care "v-a detectat" cum s-a speriat brusc şi i-a şoptit colegului: "mă, las-o în pace, că e doamna Săftoiu şi cum ajunge acasă, cum scrie pe Facebook că nu cunoaşte legea şi cere poliţiştilor ordine de serviciu, de care o fi citit dumneaei pe internet."
Mi-a plăcut finalul, când eroina noastră i-a salvat de la a fi abuzaţi şi pe ceilalţi şoferi opriţi. Cât noroc au avut acei şoferi cu dumneavoastră, de nu eraţi dumneavoastră acolo, ar fi trebuit să arate actele poliţiştilor, iar dacă erau în regulă ar fi fost nevoiţi să plece liniştiţi spre casă! Mare noroc că i-aţi salvat de asemnea nemernicii!
Sper să observaţi că am luat de bun tot ce a scris doamna Săftoiu însăşi, fără să pun la îndoială că nu ar fi adevărat ce a povestit.
Cât despre poliţiştii aroganţi şi care vorbesc mai mult decât trebuie, nu am negat niciodată că sunt şi ei printre noi, dar sunt convins că povestea celor doi poliţişti din text, pe care nu o cunosc, ar arată cu totul altfel.
Până una altă, sper că doamna Săftoiu a învăţat azi că poliţistul te poate opri, perfect legal, doar pentru verificarea documentelor, că nu există ordin de serviciu cu locul şi ora la care poliţistul te poate opri şi că nu are voie să coboare din maşină pe timpul controlului.
Şi cel mai important, doamna Săftoiu, ar trebui să învăţaţi că, la volan, singură calitate pe care o aveţi şi care poate fi "detectată" este cea de conducător auto şi atât!
P.S. Eu a trebuit să va "detectez" cu Google, atât de cunoscută "că persoană" îmi sunteţi.
Sper să nu va ştergeţi sau să va editaţi postarea, apreciaţi că v-am dat share”, scrie pe Facebook, la rândul lui, Marian Godină.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii