Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis „Adoptarea unei legi care să asigure exprimarea dreptului la vot românilor din diaspora e prioritară”

ro

31 May, 2015 11:48 975 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi într-un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni că adoptarea unei legi care să ofere posibilitatea exprimării dreptului la vot de către toți cetățenii din afara granițelor este o prioritate, informează Agerpres.

„Dacă vrem ca românii să fie respectați în lume, situații inacceptabile precum ceea ce s-a întâmplat anul trecut, în noiembrie, trebuie să nu se mai repete niciodată. În acest sens, adoptarea unei legi care să ofere posibilitatea exprimării dreptului la vot de către toți cetățenii din afara granițelor rămâne o prioritate. Este nu doar o obligație constituțională a clasei politice de a găsi rapid o soluție la această problemă, dar mai ales dovada minimului respect pentru cetățenii noștri aflați în străinătate", subliniază Iohannis în mesaj.

Șeful statului afirmă că „va fi mereu garantul asigurării și respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale tuturor românilor” și că are în lucru un proiect pentru constituirea unui Consiliu Consultativ al românilor din afara granițelor.

„Dumneavoastră, românii de pretutindeni, participați în mod direct la promovarea imaginii țării noastre în lume. Contribuiți la dezvoltarea societăților în care munciți și trăiți, dar sunteți parte și din evoluția României. De aceea, mi-am propus să identificăm modalități prin care pot fi îmbunătățite mecanismele de dialog, consultare și reprezentare. În acest sens, proiectul privind constituirea unui Consiliu Consultativ al românilor din afara granițelor se află în dezvoltare", se mai arată în mesajul președintelui.




Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii