Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiuni privind siguranţa circulaţiei rutiere efectuate de IPJ Constanţa

ro

30 Jan, 2015 13:00 1516 Marime text
În ultimile trei zile, polițiștii constănțeni au efectuat mai multe activități pe linia disciplinării conducătorilor auto care efectuează transporturi de persoane în sistem maxi-taxi, în municipiul Constanța și în județ.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 36 de sanțiuni contravenționale, în valoare de 12.000 de lei, 40 de puncte de penalizare, fiind reținut și un permis de conducere.

Astfel, 13 sancțiuni au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță, 8 pentru transportul unui număr mai mare de persoane decât locurile existente în maxi-taxi, cinci pentru diferite defecțiuni tehnice, patru pentru viteză neregulamentară, una pentru nerespectarea culorii semaforului, una pentru o tamponare şi patru alte contravenţii.

Acțiuni similare vor fi desfășurate în continuare de către polițiștii constănțeni.

Pentru asigurarea unui climat de siguranță în traficul rutier constănțean, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto care efectuează transport de persoane în regim maxi-taxi să respecte regulile de circulație, să adopte o conduită rutieră preventivă, astfel încât să fie evitate evenimentele rutiere nedorite.

De asemenea, se recomandă constănțenilor să nu se urce în autovehiculele de transport persoane de tip maxi-taxi, dacă nu le este asigurat locul pe scaune și să poarte centura de siguranță.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii