Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A avut loc „cea mai semnificativă schimbare de pe internet“

ro

02 Oct, 2016 09:15 1322 Marime text
Guvernul SUA a cedat controlul managementului tehnic al internetului, o mutare ca are fost numită „cea mai semnificativă schimbare de pe internet în ultimul deceniu“, scrie The Independent, citat de yoda.ro.
 
Se pare că, după o lungă bătălie legală, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) a obţinut controlul asupra organizării identificatorilor unici online. Schimbarea nu va afecta în vreun fel utilizatorii normali de internet, dar este o reflexie a modificărilor din mediul online. ICANN se ocupă de bazele de date pentru domenii de top precum .com sau .net şi de adresele numerice corespunzătoare care permit calculatoarelor să se conecteze, relatează sursa citată.
 
Munca grupului va fi guvernată de o colecţie de academicieni, experţi tehnici, industria privată şi reprezentanţi guvernamentali, avocaţi ai interesului public şi utilizatori din întreaga lume.
 
„Tranziţia a fost imaginată în urmă cu 18 ani, şi cu toate astea numai munca neîncetată a comunităţii globale de pe internet ce a creat prima propunere a făcut ca acest lucru să se transforme în realitate“, a spus preşedintele ICANN, Stephen D Crocker, potrivit yoda.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii