Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INAUGURAREA PRIMULUI CENTRU DE MEDICINA HIPERBARA DIN ROMANIA - 14.04.2009

ro

14 Apr, 2009 22:30 7521 Marime text

Constanţa, 16 Aprilie, a.c., ora 16.00. Reprezentanţii presei sunt invitaţi să asiste la deschiderea oficială a Centrului de Medicină Hiperbară şi a Scufundărilor, Constanţa, situat în Strada Sabinelor, nr. 33 (Sabinelor colţ cu I.G.Duca).

Circa 50 de oficialităţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale vor participa la acest eveniment, care se va continua, la orele 18.00, cu dezbateri la care sunt invitaţi profesori doctori, şefi de secţii în spitalele din judeţul Constanţa.

Dr. Bogdan Cristian Ion, directorul medical al acestui Centru şi al Institutului de Medicină Hiperbară Bielefeld, Germania, va pronunţa alocuţiunea de deschidere; aceasta se va referi la aspectele etice ale medicinei hiperbare referitoare la tratamentul de urgenţă al unor afecţiuni letale, implicaţiile juridice ale normativelor europene referitoare la medicina hiperbară şi importanţa unui astfel de centru pentru dezvoltarea turismului, dar şi alte aspecte economice importante. În final, la întâlnirea rezervată medicilor, se vor dezbate diverse aspecte cu privire la acţiunile oxigenului hiperbar şi la tratamentul cu HBO.

În baza studiilor clinice şi a cercetărilor pe plan mondial din ultimele trei decenii, HBO este reglementată la nivel european de către normativele instituţiilor abilitate şi autorizate (ECHM).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ramona 13 Jan, 2010 12:50 au fost cazuri de semiplegii tratate la clinica dumneavoastra? cu ce rezultate?
  • VLADU MARIANA 11 Sep, 2009 16:34 MED HIPER BARA ARE CONTRACT CNAS