Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Problema inundațiilor din județul Constanța a fost discutată de consilierii județeni

ro

17 Jul, 2013 21:23 1622 Marime text
În declarațiile făcute în cadrul ședinței Consiliului Județean de miercuri, Nicușor Constantinescu a spus că pagubele produse la nivel județean de inundații, nu sunt atât de mari având în vedere că au fost salvate culturi de porumb și floarea soarelui.
 
”Pe de o parte au făcut rău aceste ape, pe de altă parte au salvat tot ce înseamnă cultura de floarea soarelui, de porumb etc. Care era compromisă datorită secetei. Și o să avem agricultură, o să avem mai mult ce pune pe masă. Deci eu cred că dacă le punem în balanță pe amandouă am ieși mai bine... Nu numai la Cochirleni, dar la Peștera nu e la fel? La Rasova nu e la fel?” a spus Nicușor Constantinescu, Președinte CJC
 
Nu de aceeași părere sunt cei cărora apele le-au luat gospodăriile și agoniseala de o viață.
 
”Păi există un echilibru dar bănuiesc că ar trebui ajutați și amărâții ăștia care le-au dărâmat casele și care numai poate să iasă din curți din cauza rupturilor la drumuri.” a declarat Mihalache Neamțu, primar Rasova.
 
”Păi dacă i-a salvat un hectar de grâu și i-a căzut casa, nu știu dacă compensează, dar în sfârșit, v-am spus. Este un punct de vedere, eu nu-l îmbrățișez, dar... ” a mai spus Valentin Vrabie, primar Peștera.
 
În localitatea Rasova inundațiile au făcut pagube de peste 12 mii de lei. Nici localitatea Peștera nu a scăpat de prăpăd.
 
”Eu v-am spus doar ce am făcut pentru inundații. Asta am făcut: am centralizat și am trimis oficial împreună cu Prefectura la București la Guvern. (...) Județul în momentul ăsta numai are alți bani, sincer. Da? Deci suma este destul de mare. Nu are de unde să dea dar am făcut toate demersurile să mă țin de Guvern pentru că este obligația, respectiv conform legii 10, a guvernului, să vadă asta.” a adăugat Nicușor Constantinescu, Președinte CJC.
 
Potrivit unui raport întocmit de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, cantitățile mari de precipitații înregistrate în ultima lună, au produs pagube însemnate în 16 localități unde au fost inundate case, anexe gospodărești,obiective socio- economice, administrative, stăzi, drumuri comunale și județene, teren arabil și pășuni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii