Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Traviata, din nou la Constanța

ro

09 Feb, 2014 18:49 1812 Marime text
Spectacolul Traviata a revenit pe scena Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanţa. Sute de spectatori au urmărit, sâmbătă seară, povestea emoționantă a curtezanei Violetta. Traviata lui Giuseppe Verdi a stat la baza romanului Dama cu camelii, scrisă de Alexandre Dumas fiul. Povestea emoționantă o aduce în prim-plan Violetta Valery, care a fugit de acasă la varsta de 13 ani și a devenit una dintre cele mai scumpe curtezane. La puțin timp, tânăra se îndrăgosteşte de Alfredo, dar povestea lor de dragoste se încheie tragic.
 
“Este un rol foarte drag mie și cu încărcătură aparte care ne arată toate aspectele vieții unei femei ușoare, poate puțin mai mult, dar și greutățile. Nu mă identific cu acest rol, dar suntem datori să ne transpunem”, a declarat solista Roxana Bageac.
 
“Alfredo Germont este unul dintre cele mai cantata roluri de tenor. De altfel, Traviata este poate cea mai cantata opera a lui Verdi. Un fost professor universitar de-al meu, maestrul Grigore Constantinescu spunea că Traviata în fiecare seară este cântată undeva într-un colțișor al lumii. Nu vă pot spune decât că Alfredo este un rol liric, un rol foarte bun pentru începutul unei cariere, un rol frumos, un rol care oferă o paletă largă de culori și tenorul se poate desfășura în plină voie, ca să spun așa”, a declarat solistul Răzvan Săraru.
 
Extrem de talentați și dedicați actului artistic, soliștii au reușit să cucerească publicul de la malul mării prin originalitate și expresivitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii