Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Portul Constanța, obiectiv strategic

ro

18 Sep, 2014 20:39 2000 Marime text
 
Portul Constanța ar putea deveni al doilea port din Europa,după Rotterdam și principalul pilon al economiei de stat în ceea ce privește exporturile. Prezent într-o vizită oficială, la malul mării, Ministrul economiei, Constantin Niță, împreună cu echipa sa, a stat de vorbă cu patronatele portuare și a dezbătut strategii care să potențeze procentul mai mic de jumătate al exporturilor din Produsul Intern Brut al țării.Întîlnirea de la Camera de Comerț Industrie Navigație și Agricultură s-a concentrat pe potențialul pe care Portul Constanța îl are, în contextul strategiilor de dezvoltare a exporturilor.
 
„Cu ce potențial are România, cifra de afaceri a Portului Constanța ar putea să fie mult mai mare. Dar aici aveți dreptate cu prețul produselor interne, pentru că sunt câțiva importatori care fac prețul pe piață și, din păcate, omoară prețul la intern. Dacă prețul la bursă este de 180 euro tona, pe altă piață este 109, 110 sau 112 euro tona”, a afirmat Constantin Niță, Ministrul Economiei.
 
Portul de la malul mării reprezintă unul dintre principalii piloni ai strategiei naționale și ocupă primul loc în proiectul de dezvoltare a infrastructurii portuare și preportuare, care ar putea face din Portul constănțean, un al doilea Rotterdam.
 
„Dorim să mișcăm lucrurile în sensul pozitiv, în sensul creșterii ponderii capitalului românesc, atât în țară cât și în străinătate. Nu ne mișcăm bine în străinătate. Sunt foarte puține companii românești care merg să investească afară. Nu mergem pe spațiul din est, în Moldova sau în alte state de unde putem să scoatem profituri foarte mari”, a afirmat Constantin Niță, Ministrul Economiei.
 
Pentru a putea ieși pe piețele din Europa și nu numai, patronatele portuare spun că ar trebui, mai întîi, puse la punct legile care stabilesc taxe ce îi împiedică pe operatorii portuari să-și potențeze activitatea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii