Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Olimpicii NASA, sprijiniți de Guvern

ro

12 Apr, 2014 14:54 2434 Marime text
Guvernul României a decis să sprijine performanţele elevilor şi profesorilor români, care au obţinut mai multe premii la concursul organizat sub egida NASA, urmând să asigure banii necesari deplasării acestora în Statele Unite ale Americii, pentru a participa la festivitatea de premiere. În ultima perioadă, în mass-media, au fost remarcate performanţele elevilor români la concursul organizat de NASA, însă elevii s-au plâns că nu vor reuşi să ajungă să-şi ridice premiile, din cauza lipsei banilor pentru o astfel de deplasare. Mai mult, unele dintre instituţiile de învăţământ din care provin elevii premiaţi, au demarat campanii de strângere de fonduri, cu acest scop.

"Guvernul României încurajează participarea tinerilor români la prestigiosul concurs organizat sub egida NASA și sprijină performanța elevilor și a profesorilor care promovează România pe plan internațional", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Educației.

Printre echipele premiate la ediţia din acest an, se numără şi cele de la următoarele instituţii de învăţământ din Constanţa: Colegiul Național “Mihai Eminescu” (premiul I cu proiectul “Spacekit”), Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” (trei premii I cu proiectele “Tetractys”, “Helios - Celestial Pioneer” și “SpaceBurg”), Liceul Internațional de Informatică din Constanța (premiul I pentru proiectul “Helios”, premiul II pentru “Dune”, premiul III pentru “Neith”, împreună cu Liceul Teoretic „Ovidius”, pentru “Zarya” și pentru “Elpis”).

În cadrul concursului au participat cu proiecte elevi din 20 de ţări din întreaga lume.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii