Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Fonduri depășite

ro

17 Sep, 2014 22:11 2263 Marime text
Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a înregistrat în acest an o depășire cu aproximativ 25 % a fondurilor decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Din cauza pacienţilor mai mulţi din perioada sezonului estival. Pentru diminuarea cheltuielilor din spital se dorește implementarea până la sfârșitul anului a unui sistem care să permită internarea doar a celor care au imediată nevoie de servicii medicale.Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța consideră că o soluție pentru reducerea cheltuielilor este temporizarea internărilor. Astfel că în spital ar urmă să fie internate numai persoanele care au nevoi medicale imediate. Momentan măsura se află în discuții pentru că ridică o serie de probleme.
 
„Deficitul în buget este 25% anual și este reprezentat de numărul de pacienți pe care îi avem peste valoarea încheiată cu Casa de Asigurări de Sănătate. Noi ne gândim la un sistem care să fie comod și din punct de vedere al medicului, și din punct de vedere al celor de la Internări și din punct de vedere al pacientului. Ne gândim la un sistem transparent, astfel încât să nu punem de mâine barieră pentru că am depășit numărul de internări”, a declarat dr. Dănuț Căpățână, manager spital.
 
Depășirea bugetului este cauzată în special de cazurile medicale din timpul sezonului estival, însă sunt perioade chiar și în extrasezon când internările depășesc valoarea decontărilor. Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate spun că fondurile pentru Spitalul Județean au fost suplimentate ori de câte ori a fost necesar.

“Nu vor fi niciun fel de probleme. Este adevărat că spitalul județean fiind un spital mare, fiind spital de urgență unde vine toată lumea, ei nu pot să refuze pacienții. Și obligatoriu sunt și anumite sume care vor depăși bugetul. Dar bani sunt, iar anul acesta au primit mai mulți bani decât în anii precedenți”, ne-a spus Laura Maxim, purtător de cuvânt CJAS.În luna august fondurile alocate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Spitalului Clinic de Urgență Constanța au depăşit valoarea de 84 de milioane de lei, iar suma cheltuită a fost depășită cu aproximativ 2.600.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii