Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Educatoare cercetată pentru că a închis un copil în beci

ro

25 Oct, 2013 11:31 2606 Marime text
Caz incredibil la Cernavodă! Educatoarea unei grădinițe este cercetată penal după ce ar fi închis în beci un băiețel de aproape patru ani, pe post de pedeapsă. Părinții copilului sunt scandalizați de comportamentul cadrului didactic și spun că micuţul va avea nevoie de psiholog pentru a depăși episodul traumatizant. În reclamaţia pe care Ramona Cristea, mama minorului, a depus-o la poliţie, aceasta spune că băieţelul ei ar fi fost luat de la grădiniţă de bunica lui.  Femeia a observat că micuţul era palid şi speriat şi când l-a întrebat ce s-a întâmplat i-a povestit plângând că a fost pedepsit de o doamnă educatoare şi închis în beci.

“Foarte speriat, foarte galben la față […] când l-am pus pe scăunel sa-l încalț mi-a arătat o ușă pe care eu nu o observasem, undeva la demisol în dreptul scăunelelor unde îi încălțăm noi pentru plecare. Și a început să plângă, tremura că aici l-a băgat o tanti înaltă, mare, la beci și că m-a ținut mult și a plans și a țipat și l-a ținut acolo.”, a spus Mimi Cristea, bunica băiatului.

Mama băiețelului a sunat imediat la conducerea grădiniţei, care i-a spus că amănuntele le va afla a doua zi.  Ramona Cristea spune că în cursul zilei de miercuri, educatoarea Florentina Anghel nu a făcut altceva decât să-i critice copilul de faţă cu alţi părinţi. Mama micuţului a susţinut în faţa poliţiştilor că mămica altui copil i-ar fi confirmat faptul că beciul era metoda preferată de a pedepsi minorii. Copiilor li se spunea că "dacă nu sunt cuminţi merg la Bau-Bau" şi erau lăsaţi ore în şir în pivniţă în ciuda plânsetelor.

„Este o măsură extremă luată față de un copil de trei ani și șapte luni și a rămas traumatizat.”, spune Ramona Cristea, mama micuțului.

În replică, directorul grădiniței se arată destul de rezervat la reclamațiile femeii.

„Cum că la una dintre grădinițele pe care le coordonez, un copil ar fi fost închis într-un loc [...] mămica îi spune beci, dar eu vă spun că este un fel de subsol. Există o anchetă în desfășurare să vedem dacă s-au întâmplat aceste lucruri și dacă se face cineva vinovat.”, a declarat directoarea grădiniței.

Reprezentanţii Inspetoratului de Poliţie, dar şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au declanşat o anchetă în acest caz.

„Atât la nivelul Inspectoratului Județean Constanța, cât și la nivelul unității de învățământ, și anume Școala Gimnazială nr. 4 “Mircea Eliade”, din Cernavodă s-a deschis o anchetă pentru a se stabili circumstanțele în care s-au produs aceste incidente, dacă cele spuse de mama sunt reale și bineînțeles pentru a fi sancționată acea persoană care se face vinovată de acest gest sau de acest comportament.”, a declarat Cristina Ivan, purtător de cuvânt ISJ Constanța.

Ramona Cristea a precizat în plângerea ei către autorităţi că "minorul a frecventat timp de doi ani Creşa nr. 1 din Cernavodă, unde nu a avut niciun fel de problemă”. Femeia cere acum ajutor de la autorităţi şi spune că băiatul de trei ani şi şapte luni va avea nevoie de un psiholog pentru a trece peste acest episod traumatic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii