Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV A ieşit soarele pe strada Universităţii „Ovidius”

ro

03 Dec, 2013 16:23 3341 Marime text
După luni de furtună şi haos provocate de reţinerea rectorului şi a prorectorului, a ieşit şi soarele pe strada instituţiei de învăţământ superior din Constanţa. Odată cu întocmirea raportului elaborat de experţii Asociaţiei Universităţilor Europene a fost finalizat şi procesul de evaluare instituţională a Universităţii Ovidius.
În cadrul acestui program de evaluare instituţională internaţională, procedurile şi procesele existente în Universitatea „Ovidius“ din Constanţa au fost evaluate în raport cu bunele practici internaţionale.
 
“În urma celor două etape de evaluare susținute în primăvara acestui an, Asociația Europeană a Universităților ne-a transmis și raportul pe care l-a întocmit și după cum se poate vedea pe site-ul nostru unde este publicat în integralitatea sa, concluziile raportului, din punctul nostru de vedere sunt unele positive și acest raport conține și unele sfaturi, direcții pe care Universitatea ar putea să le urmeze pentru viitor [...] viitoarea conducere dacă dorește să-și assume aceste sfaturi”, a declarat Daniel Citirigă, purtător de cuvânt Universitatea “Ovidius”.
 
Experţii evaluatori au analizat pe rând domeniile de activitate: Educaţie şi formare, Cercetare, Relaţia cu mediul socio-economic, Cultura calităţii şi Relaţii Internaţionale.
 
“Principalul nostru obiectiv este urcarea Universității în gradul celor de cercetare avansată și din acest punct de vedere, dânșii au spus să avem o plajă mai largă de cercetare și nu în ultimul rând au remarcat și o bună colaborare cu mediul socio-economic, ne-au sugerat și o mai mare vizibilitate pe plan extern”, a mai spus Daniel Citirigă, purtător de cuvânt Universitatea “Ovidius”.
 
Asociaţia Universităţilor Europene a desemnat pentru Universitatea „Ovidius“ din Constanţa o echipă formată din 5 experţi evaluatori, lideri de prestigiu ai învăţământului superior european. Evaluarea a avut drept scop sprijinirea activă a Universităţii pentru îmbunătăţirea mecanismelor instituţionale de asigurare a calităţii, dar şi pentru a stabili măsura în care instituţia îşi îndeplineşte misiunea asumată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii