Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este Ziua Imnului Național

ro

29 Jul, 2013 15:16 2073 Marime text
Ziua Imnului Naţional a fost marcată la Constanţa printr-un ceremonial militar şi prin defilarea gărzii de onoare. Evenimentul a fost organizat de Prefectura Constanţa şi Comandamentul Flotei.
 
“Imnul național este un reper ce ne conferă unicitatea, un reper care ne reaminteşte că aparţinem aceluiaşi popor, că trebuie să fim uniţi în jurul simbolurilor naţionale. Este foarte important pentru noi toți ca în aceste zile să lăsăm deoparte patimile politice și să ne aducem aminte de cea mai importantă lecţie pe care ne-a predat-o istoria naţională, întotdeauna când românii au fost uniţi în jurul simbolurilor naţionale. Au reuşit să învingă. Să depăşească toate greutăţile, şi noi astăzi, făcând același lucru ne vom putea îndrepta destinul către un viitor mai bun”, a declarat Prefectul Constanței, Eugen Bola.
 
Imnul Naţional a fost cântat pentru prima dată în 1848, pe 29 iulie, în Râmnicu Vâlcea, după ce s-a citit Noua Constituţie. Anton Pann a intonat pentru prima dată Deşteaptă-te, române!, care după Revoluţia din 1989 a devenit Imnul Naţional al României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii