Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Ponta își mazilește baronii în munți. Printre aceştia se află Constantinescu şi Mazăre

ro

30 Jan, 2015 08:58 1747 Marime text
Conducerea centrală a PSD se reunește, astăzi, într-o ședință strategică la Hotelul „Mara“ din Sinaia, pe fondul relației tensionate dintre conducerea centrală și mai mulți președinți de Consilii Județene, dar și lideri de organizații județene, informează stiripesurse.ro. Victor Ponta dorește impunerea unei reforme în partid, care lovește direct în baroni și în penali. De cealaltă parte, cei care urmează să fie „reformați“ opun rezistență și solicită asumarea și de către conducerea centrală a eșecului de la alegerile prezidențiale. În cadrul ședinței ar putea să fie luate inclusiv o serie de sancțiuni la adresa liderilor care au atacat partidul, spun surse din PSD.

Victor Ponta și Liviu Dragnea i-au convocat, astăzi şi mâine, pe liderii PSD, la o serie de ședinte care să pregatească tactica partidului la început de sesiune parlamentară.  Vicepreşedinţi, miniştri, lideri judeţeni, preşedinţi de Consilii Judeţene, au sosit de ieri seară la munte, acolo unde va avea loc Comitetul Executiv Naţional al partidului.

În sedinta CExN trebuie stabilită agenda unui important Consiliul Naţional al PSD în care să fie introduse în Statut sancţiuni pentru membrii PSD cu probleme penale, precum şi interzicerea unui preşedinte de Consiliu Judeţean să mai ocupe şi funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean, relatează stiripesurse.ro.

Până în acest moment, liderii de CJ din Vrancea (Marian Oprişan), Vaslui (Buzatu) şi Constanţa (Nicuşor Constantinescu) s-au opus fățis ideilor lansate de Victor Ponta și Liviu Dragnea, fiind de părere că i-au găsit pe liderii judeteni țapi ispășitori pentru alegerile prezidenţiale. De asemenea, liderii PSD sector 1, Catalin Ivan şi liderul PSD Constanţa, Radu Mazare, au cerut explicit demisia lui Victor Ponta din fruntea partidului.

Nicuşor Constantinescu s-a întrebat, cu referire directă la Victor Ponta, cum poate spera un comandant care îşi „hăcuiește” generalii să câștige alegerile și a adăugat că o parte din PSD nu a tras cu Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din cauza acestei atitudini.

Daca la precedentul Comitet Executiv, Victor Ponta doar şi-a anunţat intenţiile, de această dată ideile vor fi dezvoltate şi i se vor cere explicaţii pentru intenţiile sale, mai spun surse din partid, notează stiripesurse.ro. Citeşte integral pe stiripesurse.ro.

Sursa: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii