Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro ATENȚIE! Pericol de otrăvire! ALIMENTE ce NU trebuie REÎNCĂLZITE niciodată

ro

26 Jul, 2015 14:20 1648 Marime text
 
Foarte mulți dintre noi, pregătim mâncare pentru mai multe zile și, ulterior, o reîncălzim. Cu toate acestea, unele alimente își schimbă compoziția și își pierd proprietățile lor nutritive, multe dintre ele devenind toxice, potrivit stiripesurse.ro.
Ce alimente NU trebuie reincălzite:

Ciupercile
Ciupercile sunt extrem de bune pentru organism atunci când sunt consumate imediat după preparare. Atunci când sunt reîncălzite, ciupercile își schimbă compoziția de proteine și implicit gustul. Ca urmare, pot apărea o varietate de probleme digestive (balonări, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sănătății vor fi practic inexistente.

Carnea de pui
Carnea reîncălzită își schimbă compoziția proteinelor. Nu este recomandată o reîncălzire la temperaturi ridicate. Dacă ești consumator de carne, mai bine o mănânci rece decât să o reîncălzești.

Cartoful
Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui să îl reîncălzim pentru că își va pierde din proprietăți, devenind chiar toxic. Manâncă-l imediat dupa preparare sau chiar rece - atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care îți va da acel sentiment de sațietate pentru mai mult timp.

Spanacul
Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrați, care în momentul reîncălzirii se transformă în nitriți. Aceștia sunt potential cancerigeni pentru corpul uman. Indicat ar fi să mâncați o mâncare de spanac imediat după ce a fost făcută.

Sfecla
Asemenea, aceasta contine nitrați, care reîncălziți, se vor transfoma în nitriți. Ideal ar fi să nu o mai consumați după ce a fost gătită, ci vă încurajăm să o consumați rece, fără a o reîncălzi.

Țelina și Morcovul
Țelina trebuie întotdeauna scoasă din supe după ce a fost gătită, împreună cu morcovii. Aceste două legume conțin nitrați. Puteți reîncălzi supa doar dacă scoateți din ea țelina și morcovii, potrivit secretele.com

Ouăle
Acestea vor deveni toxice în momentul reîncălzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplică produselor alimentare în cazul în care ouăle sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se referă la felurile de mâncare în care sunt implicate ouă fierte sau prăjite.

Articol complet pe Stiripesurse.ro
Sursa: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii