Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei sportivi şi directorul de tabără, din Constanţa Mânjii de aur ai atletismului românesc s-au relaxat la Năvodari (galerie foto)

ro

17 Sep, 2013 00:00 3010 Marime text
64 de tineri sportivi de la atletism (32 de băieţi şi tot atâtea fete), din opt regiuni ale României, s-au aflat, până în această dimineaţă, la Năvodari, într-un stagiu de zece zile, care face parte din strategia noii conduceri a Federaţiei Române de Atletism de a răsplăti performanţa. Tinerii sunt juniori 2 şi 3 (născuţi între anii 1996 şi 2000), iar majoritatea au participat în acest an la întreceri precum Campionatul Mondial, Festivalul Olimpic al Tineretului European sau Campionatul Balcanic. Sportivii au fost incluşi într-un lot de perspectivă al României, Federaţia aprobând 64 dintre cele 242 de solicitări. Atleţii şi atletele au fost însoţiţi la Năvodari de opt antrenori. Au participat şi trei sportivi constănţeni: Valentin Scanghel, Nicoleta Zăvelcă (CS Farul; antrenori - Cecilia Gevat şi Alin Larion) şi Andreea Timofei (LPS „Nicolae Rotaru; antrenoare - Niculina Chiricuţă). Ei au reprezentat regiunea de Sud-Est a României, din partea căreia a participat şi Alin Larion, care a fost directorul de tabără.
 
Mai puţin antrenament, mai multă distracţie
 
Programul a cuprins mai puţin antrenament şi mai multe activităţi distractive. Cazarea şi masa au fost asigurate de Centrul Olimpic de la Năvodari. „Copiii au făcut jogging, au jucat volei pe plajă şi în apă sau rugby-tag, meciuri în care ne-am băgat şi noi, antrenorii. Eu am descoperit şi am experimentat cu această ocazie rugby-tag-ul, care este extraordinar. Seara am avut în program discotecă, bal mascat, karaoke. Într-o dimineaţă, copiii au surprins şi admirat răsăritul de soare. În alte zile, i-am dus în Constanţa, la Delfinariu, la Acvariu, în Satul de Vacanţă sau la Micro-rezervaţie. Un oficial ANAD le-a prezentat noutăţi anti-doping, după cum au dialogat şi cu un nutriţionist. Programul a fost încărcat, dar a avut multă distracţie. Copiii au legat prietenii, iar unii dintre ei au văzut cum este la lotul naţional”, a declarat Alin Larion.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii