Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportul constănţean, în doliu

ro

03 Apr, 2017 12:05 4244 Marime text
Sportul constănţean este din nou în doliu, după ce s-a stins din viaţă Alexandru Botoş, antrenor al marii echipe de baschet a CS Farul din anii 70 - 80, în care străluceau jucători precum Mănăilă, Paşca, Tecău, Martinescu ori Spânu.

Colectivul CS Farul Constanţa, directorul clubului sportiv, Ilie Floroiu, şi Elena Frîncu, fost director al DJST Constanţa, deplâng trecerea în nefiinţă a lui Alexandru Botoş, tehnician de calibru şi persoană de înaltă ţinută morală, şi transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate.

În completarea acestei ştiri am primit o serie de informaţii de la dl. Aurelian Hroni:

„Prof. Alexandru Botoş a fost unul dintre primii promotori ai baschetului constănţean. Împreună cu alţi colegi, ca Gigel Patriche, Eugen Simionescu, Eugen Nemţeanu, Emanoil Răducanu şi mulţi alţii, a antrenat şi şlefuit un număr mare de sportivi, care au fost imediat acaparaţi de marile şi puternicile cluburi rivale, Steaua şi Dinamo, Constanţa fiind sursă de noi valori şi talente şlefuite, crescute pe malul Mării Negre.
Absolvent al ICF, cu specializarea baschet, după ce a jucat la echipa Progresul Tg. Mureş, în Divizia A, în anii 1951-1952, a sosit pe meleagurile constănţene pe care nu le-a mai părăsit. Joacă şi are şi calitatea de antrenor la echipa Marina Constanţa, între anii 1953 şi 1958, după care în acelaşi an, prin fuziunea echipelor Marina şi Constructorul, ia naştere echipa Farul, cu Alexandru Botoş primul antrenor.
Condoleanţe familiei îndoliate şi eu personal, cu toate că mă aflu departe, mă alatur familiei acestui om, care a fost un om deosebit. Bunul Dumnezeu să-l aibă în paza şi cine stie, mai sunt câţiva colegi, poate se mai înfiripă încă câteva miuţe. Fără grijă că vor mai veni în timp şi alţi valoroşi slujitori ai baschetului românesc“.                         
  
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Moldoveanu Gheorghe 03 Apr, 2017 21:06 Dumnezeu sa-l odihneasca!Condoleante familiei.Mare antrenor,mare om.