Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă e derby-ul! Progresul Spartac - SSC Farul Petre Grigoraş - „Cine crede că este lapte şi miere la Constanţa se înşală amarnic“

ro

06 Oct, 2017 00:00 2182 Marime text

Stadionul „Arcom“ din comuna ilfoveană Berceni va găzdui, sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 15.00, cel mai aşteptat meci al începutului de campionat în seria secundă a Ligii a 3-a: Progresul 1944 Spartac - SSC Farul.
 
Neînvinse până acum, cele două echipe ocupă primele două locuri în clasament, fiind la egalitate de puncte, 16 (în urma a cinci victorii şi a unui egal), dar echipa bucureşteană se află în fotoliul de lider graţie golaverajului superior: +19 (26-7) faţă de +13 (17-4). În ciuda faptului că nu-l va putea folosi pe stoperul Lamine Diakite, suspendat, antrenorul principal al SSC Farul, Petre Grigoraş, speră ca formaţia de pe litoral să continue seria rezultatelor pozitive.

Spionaj la meciul cu FC Voluntari II 

„Programul a prevăzut trei jocuri la rând foarte importante. De primele două am trecut cu bine, învingând la Techirghiol Axiopolis Cernavodă şi CSM Rm. Sărat, iar acum întâlnim liderul. Suntem încrezători că vom obţine încă un rezultat bun. Secundul Marian Dinu i-a urmărit pe viu pe adversari la partida cu FC Voluntari II şi am primit informaţii şi de la confruntarea cu Unirea Slobozia. Progresul 1944 Spartac nu a ajuns întâmplător pe locul întâi. Practică un fotbal de calitate şi are jucători buni, nu foarte cunoscuţi, dar interesanţi. Ca şi noi, au un obiectiv clar. Mă bucur că vom juca pe un teren foarte bun, astfel că nu ne rămâne decât să ne măsurăm forţele cu o contracandidată la promovare. Să sperăm că vom câştiga. Nu ne îngrijorează faptul că adversarii au marcat cele mai multe goluri din toate seriile Ligii a 3-a. Dacă eram mai atenţi, şi noi puteam înscrie mai mult. Echipa adversă e puternică, dar nu ne temem de ea“, a spus Petre Grigoraş.

„Răbdarea are şi ea limite“ 

Principalul SSC Farul a subliniat că prezenţa echipei constănţene pe locul doi în clasament, la egalitate de puncte cu liderul, e cu atât mai preţioasă cu cât la club încă sunt probleme. „Trebuie să ne bucurăm că suntem aici, întrucât cred că din primele cinci clasate avem condiţiile cele mai proaste. O spun cu cea mai mare responsabilitate. Mă refer la terenul de antrenament, la cel de joc, cum am început pregătirea… În plus, ştiţi foarte bine că sunt neplătiţi de la începutul campionatului. Din punctul de vedere al condiţiilor, suntem cel mai în urmă. Dar, din fericire, datorită seriozităţii de care au dat dovadă jucătorii şi ambiţiei noastre, am reuşit să fim pe locul doi, la egalitate de puncte cu prima clasată. Sper din tot sufletul ca problemele să se rezolve cât mai repede, pentru că răbdarea are şi ea limite. Repet, nu e vorba de mine, ci de un grup pe care trebuie să-l ţin în mână. O parte dintre jucători, care au sosit din alte părţi, au renunţat la alte posibilităţi, oportunităţi, pentru a veni la Farul. Un lucru de care trebuie să ţinem cont foarte mult şi trebuie să-i apreciem pe jucători“, a arătat Grigoraş.

„Încercăm să depăşim toate obstacolele şi să fim o nucă tare“ 

Antrenorul constănţean speră ca întârzierile salariale să-şi găsească rezolvarea cât mai repede, în condiţiile în care s-a aprobat alocarea unei sume de la bugetul local pentru susţinerea activităţii clubului. „În ciuda condiţiilor, suntem acolo în faţă, în grafic, ceea ce mă bucură foarte mult. Să sperăm că poate de săptămâna viitoare se vor schimba lucrurile, după ce a fost aprobat bugetul din partea Consiliului Local. Şi, de ce nu, aşteptăm şi alţi oameni din Constanţa iubitori de fotbal pentru a ne ajuta. Noi am trecut şi trecem în continuare prin momente extrem de delicate. Cine crede că este lapte şi miere la Constanţa se înşală amarnic. Dacă aţi vedea terenurile pe care ne antrenăm…Câteodată, pur şi simplu, îţi vine să fluieri sfârşitul antrenamentului înainte de a-l începe. Dar încercăm să depăşim toate obstacolele şi să fim o nucă tare, pentru că reprezentăm totuşi Constanţa şi acest lucru ne obligă, într-un fel. Dar obligaţia ar trebui să vină şi din altă parte“, a mai spus Petre Grigoraş.

„Avem soluţii pentru înlocuirea lui Diakite“ 

Titular în defensiva SSC Farul de la începutul campionatului, jucătorul de culoare Lamine Diakite (născut în Coasta de Fildeş, dar şi cu paşaport american) va lipsi sâmbătă, după ce a fost eliminat în meciul precedent, cu CSM Rm. Sărat. „Trebuie să privim această partidă ca pe oricare alta, făcând abstracţie de faptul că adversara noastră e pe locul întâi şi a marcat mult. Trebuie să fim agresivi în joc. Nu cred că va fi o diferenţă negativă în jocul SSC Farul că nu voi evolua eu. Sunt colegi care mă pot înlocui cu brio. Eu am venit la SSC Farul pentru a juca fotbal, alte probleme nu mă interesează. Am o relaţie bună cu colegii. Mi-e mai greu să comunic în limba română, dar încerc“, a punctat Lamine. „Îmi pare rău că Diakite nu joacă în această partidă, dar îl aştept din runda următoare. Avem soluţii pentru a-l înlocui sâmbătă“, a precizat Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii