Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul meciurilor de astăzi Brazilia şi Croaţia au deschis balul Campionatului Mondial de Fotbal

ro

13 Jun, 2014 00:00 3319 Marime text
Ediţia 2014 a Campionatului Mondial de Fotbal, care se desfăşoară până pe 13 iulie, în Brazilia, a început aseară. Este pentru a doua oară când „Ţara Cafelei“ găzduieşte întrecerea, după ediţia din 1950, statul sud-american alăturându-se Mexicului, Italiei, Franţei şi Germaniei pe lista ţărilor cu câte două Mondiale organizate până acum. Debutul campionatului a fost marcat, printr-un logo special, şi de motorul de căutare online Google. Pe parcursul competiţiei, în Brazilia sunt aşteptaţi 21 de lideri mondiali (şefi de stat, premieri sau capete încoronate). Dintre aceştia, 12 au asistat, aseară, pe arena Corinthians din São Paulo, alături de preşedintele brazilian, Dilma Rousseff, la ceremonia de deschidere a competiţiei şi la primul meci, Brazilia - Croaţia. Nu au lipsit preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi nici secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. Astăzi, în Brazilia se dispută două partide, ambele fiind transmise în direct de TVR1: de la ora 19.00 - Mexic - Camerun (în grupa A); de la ora 22.00 - Spania - Olanda (în grupa B).

Minge „vie” la festivitatea de deschidere

Ceremonia de deschidere a durat 25 de minute și a fost urmărită de peste un miliard de telespectatori din 200 de ţări. Cu câteva ore înainte de startul festivităților, la Sao Paulo au izbucnit violențe, poliția militară intervenind pentru a dispersa grupuri de manifestanți care protestau împotriva desfășurării Campionatului Mondial. Spectacolul de deschidere a Cupei Mondiale a fost împărțit în patru acte, evocându-se frumusețea și diversitatea Braziliei, iar naturii, oamenilor și fotbalului aducându-li-se omagii. Pentru fiecare minut al festivităţii au fost necesare 200 de ore de repetiţii. Un bărbat paralizat a lovit mingea oficială a Cupei Mondiale, fiind ajutat de un schelet electronic. Piesa de rezistență a spectacolului a fost o minge „vie”, formată din 90.000 de leduri. Imnul oficial al Campionatului Mondial, „We Are One”, a fost interpretat de cântăreţii Pitbull, Jennifer Lopez, Claudia Leitte şi formaţia de toboşari Olodum, care au efectuat apoi un tur de onoare.

Neymar, omul meciului

Primul meci de la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia, dintre selecționata țării gazdă și Croația, din grupa A, s-a încheiat cu victoria Braziliei, scor 3-1 (Neymar 29, 71, Oscar 90+2 - Marcelo 11 - autogol). Partida s-a jucat în faţa unei asistenţe de 62.103 spectatori. Cele două echipe au fost: Brazilia (selecţioner, Luiz Felipe Scolari) - Júlio César - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Paulinho (63 Hernanes), Gustavo - Neymar (88 Ramires), Oscar, Hulk (68 Bernard) - Fred; Croaţia (selecţioner, Niko Kovac): Pletikosa - Srna, Corluka, Lovren, Vrsaijko - Brozovici (61 Kovacic), Modrici - Rakitici, Perisici, Olici - Jelavici (78 Rebici). Omul meciului a fost desemnat Neymar.


Sursa foto: fifa.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii